VUKOVAR

Grad Vukovar stipendira 241 studenta i učenika

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Grad Vukovar u školskoj 2020./2021. godini stipendira 241 studenta i učenika kojima su u četvrtak uručeni i ugovori o stipendijama za koje je u gradskom proračunu osigurano 1,6 milijuna kuna.

„Izuzetno nam je drago što možemo reći kako ove akademske godine imamo pedesetak studenata više na stipendijama nego prošle godine. Zajedno s gradovima sponzorima iz godine u godinu pružamo sigurnost studentima i učenicima s područja grada Vukovara",  rekao je uoči uručivanja ugovora o stipendijama vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Kako je istaknuo, tako se ulaže u perspektivu Vukovara.  Nada se kako će nakon uspješnih ishoda studiranja stipendisti ostati u Vukovaru, "naći svoje zaposlenje, osnovati obitelj i graditi budućnost svojega grada."

Za školsku 2020./2021. godinu dodijeljena je 241 stipendija, od kojih je 80 za studente svih godina studija deficitarnih zvanja, koji će deset mjeseci primati po tisuću kuna na mjesec.  

Dodijeljene su i 93 stipendije za studente svih godina studija ostalih zvanja, a oni će deset mjeseci primati po 500 kuna na mjesec.

Osigurana je i 41 stipendija za srednjoškolce, učenike prvog i viših razreda koji se školuju za deficitarna zanimanja, a oni će deset mjeseci primati po 400 kuna na mjesec.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of