ZAGREB

Glas uputio apel Plenkoviću i Božinoviću da otvore Markov trg

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Glas je u utorak uputio apel premijeru Andreju Plenkoviću i ministru nutarnjih poslova Davoru Božinoviću da omoguće javnosti pristup Markovom trgu.

U priopćenju stranka Glas podsjeća da je Markov trg zatvoren za javnost već osam mjeseci, od incidenta s pucnjavom u kojoj je stradao mladi policajac, kao i na to da su premijer Plenković i ministar Božinović nakon tog incidenta najavili hitan obuhvatni plan sigurnosti Markovog trga.

No, nažalost, kako se čini, dalje od limene ograde nije se stiglo, ocjenjuju iz Glasa, apelirajući "na premijera Plenkovića i ministra Božinovića da hitno predstave plan sigurnosti i omoguće javnosti pristup Markovom trgu".

"Najviše državne institucije svakako treba zaštititi, no to ne znači da jedan od najvažnijih gradskih trgova, pogotovo kad je u pitanju turizam, treba za građane i turiste biti zatvoren unedogled", ističu.

Posebno treba požuriti s obzirom na to da dolazi turistička sezona u kojoj se konačno možemo nadati i nekim turistima u Zagrebu, a Crkva sv. Marka jedna je od najvažnijih zagrebačkih turističkih atrakcija, dodaju iz Glasa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater