DUBROVNIK

Franković: Izravna zračna linija s Češkom fantastična ideja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dubrovački gradonačelnik Mato Franković ocijenio je u četvrtak da je ideja o izravnoj zrakoplovnoj liniji iz Češke do Dubrovnika tijekom ljeta fantastična, ali je pritom istaknuo da treba ponovno uspostaviti i linije s ostalim europskim središtima budući da je  Dubrovnik isključivo aviodestinacija.

Franković smatra da će Dubrovnik biti među hrvatskim gradovima koji će teže proći u turističkoj sezoni te da bi bilo izvanredno povezati se ponajprije sa zemljama iz susjedstva.
„Bilo bi dobro kad bismo od ove sezone izvukli maksimum. Zato pozdravljamo tu ideju. Koliko bude moguće, s Ministarstvom turizma i Hrvatskom turističkom zajednicom pridružit ćemo se inicijativi i pomoći da se uspostave izravne linije iz Praga ili bilo kojeg drugog europskog središta“, rekao je dubrovački gradonačelnik.
 Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić također je podupro ideju o izravnoj zračnoj liniji iz Češke do Dubrovnika.
„Inicijativa je zanimljiva jer je usmjerena traženju rješenja kako iskoristiti barem dio turističke sezone. Rješenje svakako treba tražiti suglasno sa svim zemljama okruženja. Vidjet ćemo hoće li se ova inicijativa ostvariti, ali svakako pozdravljam razmišljanje čeških turističkih agencija“, rekao je Dobroslavić. Ipak, dodao je kako je teško procijeniti koliko je ta ideja ostvariva.
 „Nadamo se da će takve i slične inicijative ipak uroditi plodom pa ćemo iskoristiti barem dio ove turističke sezone budući da možemo pretpostaviti da neće biti uobičajena“, zaključio je Dobroslavić.
 Uoči sjednice Vlade o toj ideji češkog udruženja turističkih agencija, koju je objavio "Jutarnji list", u četvrtak se očitovao se i ministar turizma Gari Cappelli.
 Hoće li u Hrvatsku dolaziti češki i drugi turisti, neće ovisiti samo o njihovim željama i hrvatskome turističkom sektoru, nego i o odlukama nacionalnih stožera i vlada, izjavio je Cappelli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum