intervenirala  POLICIJA

FOTO / Bogata švedska manekenka umislila da je otok u Hrvatskoj njezin. TJERA LJUDE, A NASELILA JE I KOKOŠI. KAŽE DA U HRVATSKOJ MOŽE RADITI ŠTO HOĆE

| Autor: Glas Istre
(Foto: Josipa ŽIVKOVIĆ)

(Foto: Josipa ŽIVKOVIĆ)


Švedska manekenka Isabella Viola Lindblom (31), svjetski model s popriličnom zaradom, već više od mjesec dana boravi na nenaseljenom otoku Jaz kod Rogoznice, piše Šibenski portal.

Mještani dobro znaju za ovu situaciju koja sada traje već više od mjesec dana i među njima se već proširila priča o ludoj bogatoj Šveđanki koja si je umislila da je otok Jaz njezin, a na otok je naselila i kokoši.

Rastjeruje posjetitelje dok s druge strane koristi i plaća usluge onima koji joj čamcima prevoze različite stvari na otok, prenosi Jutarnji list

'Da bilo kome ovakva glupost padne na pamet u Švedskoj, trenutno bi ga zatvorili na psihijatriju', komentirao je za portal jedan mještanin.

v xc

'Nažalost, postoje i ljudi koji iskorištavaju cijelu situaciju, uzimaju novac za prijevoz i druge usluge, a cura je očito pukla. Priča se i da govori kako je Hrvatska zemlja u kojoj se može raditi što hoće', prenosi portal riječi jedne Rogozničanke.

Šveđanka nema kuću na otoku, navodno spava u mreži razapetoj među stablima, a priča se da je naručila i šator.

Sa slučajem su upoznati i u Lučkoj kapetaniji i komunalnom redarstvu Općine Rogoznica, a intervenirala je i policija, piše Šibenski portal.

v xc

'Naš komunalni redar je izlazio dva-tri puta na dojave o neredu koji radi ta žena na otoku Jaz. Pomorska policija je također intervenirala, naplatila joj kaznu i dala rok od 24 sata da napusti otok. Zadnjih dana je ne viđamo pa ćemo ići provjeriti je li još tamo. Pomorska policija ponovno će obaviti izvide. Oni su svoje već odradili izdavši joj rješenje s kaznom i rokom za iseljenje s otoka', rekla je načelnica Općine Rogoznica Anita Živković pa dodala:

'Problem je što je ona kao europska državljanka zaštićena, a pravi problem stvarajući nered i tjerajući ljude s otoka. Kada bih ja u Munchenu razapela šator na nekom trgu, pokupilo bi me za dvije sekunde i deportiralo'.

v xc

Iz policije pak javljaju kako je Lindblom boravila na otoku Jazu bez prijave bilo kakvog boravka na području Republike Hrvatske i bez dopuštenja nadležnih tijela te je zato kažnjena novčanom kaznom. Izrečen joj je rok u kojem mora napustiti otok i prijaviti boravak na području Republike Hrvatske.

v xc

Inače, Lindblom je rođena 1991. godine u Švedskoj, a jednu od prvih revija nosila je 2010. Pojavila se na naslovnici izdanja Votre Beauté Greece iz srpnja 2012. godine, a radila je i modeling za brendove poput Comme Des Garcons.

v xc

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini