SUDSKE PRESUDE

Evo koliki ceh će morati platiti Macan jer je političarku nazvao spodobom

| Autor: Glas Istre
Krešimir Macan

Krešimir Macan


Dvadesetak tisuća kuna morat će platiti PR stručnjak Krešimir Macan zato što je političarku Karolinu Vidović-Krišto u emisiji Otvoreno HRT-a prošle godine u srpnju nazvao spodobom, piše Jutarnji list.

Prvo mu je u građanskom postupku presuđeno 8.000 kuna koje idu Vidović-Krišto, koja je od njega tražila 50.000. Ali pošto ga je gonila i kazneno za uvredu, Macanu je u tom postupku presuđeno da mora platiti 50 dnevnih dohodaka, odnosno 11.650 kuna, koje idu u državni proračun.

Ako presuda postane pravomoćna Macan će morati objaviti i presliku presude na televiziji u roku od 15 dana od pravomoćnosti, a naloženo mu je i plaćanje 500 kuna sudskih troškova. Naknadno stiže i račun za opunomoćenika koji je zastupao Vidović-Krišto.

Macan je najavio da će se žaliti, a rekao je i da "hrvatski sudovi očito još nedovoljno primjenjuju praksu Europskog suda za ljudska prava, koja smatra da političari u svojem djelovanju moraju trpjeti puno više kritike od običnih građana".

Vidović Krišto je rekla da je u toj emisiji Macanova uloga bila "da me se spriječi u političkom djelovanju i da mi se kontrira, upada u riječ, diskreditira i prekida u izlaganju. Inače, kad sam čula uvredu, zakašljala sam se jer sam pila vodu u tom trenutku. Ta riječ je sama po sebi grozomorna".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of