HZJZ

EPIDEMIOLOG KAIĆ: Homeopat u Zagrebu propisuje ivermektin!? Je li ga razrijedio u vodi koja pamti sve osim dreka? 

Ivermektin nema nikakvog dokazanog djelovanja kod COVID-a, jer bi ga u protivnom koristili u Infektivnoj klinici, u Dubravi, u svim klinikama svijeta. To mi je neshvatljivo i kriminalno

| Autor: Glas Istre
Bernard Kaić

Bernard Kaić


Epidemiolog HZJZ Bernard Kaić dao je veliki intervju Novom listu, u kojem je govorio o cijepljenju, pandemiji, ivermektinu te ostalim stvarima. Konstatirao je da je Hrvatska nekad imala najveći obuhvat procijepljene djece. To je govorio u kontekstu otpora koje se javlja prema cijepljenju.

Hrvatska više nije u vrhu procijepljenosti protiv dječjih bolesti. "Imali smo jako visoke cjepne obuhvate u dječjoj dobi, više ni to nemamo. Uopće više nismo pri vrhu. Mnoge zemlje, pogotovo skandinavske, imaju puno više cjepne obuhvate protiv dječjih bolesti", kazao je.

"Naravno da ima i zemalja s nižim obuhvatima, tako da smo sad negdje u prosjeku Europe. A što se tiče cijepljenja protiv covida-19, da smo među najgorima, uopće se ne čudim. Mi smo, izgleda, jedan malo čudan narod.

Ne znam sjećate li se 2009. godine kad je bila pandemijska gripa, tzv. svinjska gripa. Pojavila se u ljeto 2009., a mi smo već ranije, ne znajući da će doći pandemije, naručili sezonsko cjepivo protiv gripe, 600.000 doza", priča Kaić.

"Kad se pojavilo pandemijsko cjepivo, bilo je predviđeno naručiti puno više doza jer je već tada bilo jasno da sezonsko cjepivo neće štititi od pandemijskog soja, ali je na kraju kupljeno puno manje kad se vidjelo kako je slab odaziv.

Tada se sezonskim cjepivom cijepilo 600.000 ljudi, iako se znalo da je to cjepivo potpuno neučinkovito za svinjsku gripu koja je došla, a cjepivom koje je specifično napravljeno za svinjsku gripu cijepilo se samo 15.000 ljudi.

"To je totalno apsurdno. Tako da me nimalo ne čudi da smo jedni od najgorih u Europi u cijepljenju protiv covida-19. Moram reći da sam čak ugodno iznenađen odazivom, s obzirom na to jako loše i šokirajuće iskustvo iz 2009." rekao je.

Dotakao se i ivermektina

"Homeopati obično propisuju ništa, ovo je najdiferentnija stvar koju su ikad propisali. Jesu li ga razrijedili stotine milijardi puta, u vodi koja pamti sve osim dreka koji je u njoj plivao u kanalizaciji, da mu povećaju učinkovitost?

Ivermektin nema nikakvog dokazanog djelovanja kod covida, jer bi ga u protivnom koristili u Infektivnoj klinici, u Dubravi, u svim klinikama svijeta. To mi je neshvatljivo i kriminalno", kazao je Kaić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of