TRAUMATIČNA ISKUSTVA

Dvije potresne priče žena s današnjih prosvjeda: 'Imala sam 9 godina, svašta mi je radio...'

| Autor: Portal NoviList.hr
(D. KOVAČEVIĆ)

U sklopu prosvjeda protiv zlostavljanja žena i seksualnog nasilje, koji su danas pod zajedničkim nazivom 'Pravda za djevojčice' okupili na tisuće ljudi u čak 15 gradova diljem Hrvatske, dvije su žene iz Međimurja po prvi puta ispričale svoje životne traume uzrokovane silovanjem.

Ispred Općinskog suda u Čakovcu, njih su dvije kroz suze i drhtavim glasom ispričale traumatična iskustva silovanja, prenosi Međimurje Press.

Suzana Grašić iz Čakovca rekla je da svoju priču sa sobom nosi od devete godine:

"Bila sam na praznicima kod tete koja me nije pustila da se idem igrati kod prijateljice, no ja sam pobjegla. Na putu do nje prolazila sam kroz nasad kukuruza i jedan čovjek je iskočio i uhvatio me. Odveo me dublje u kukuruz i tamo se dogodilo silovanje."

Dodala je da o tome riječ ni vlastitoj majci nije ispričala:

"Plakala sam, zatvarala se u sobu, imala sam noćne more. Sad sam nakon svega toga i nakon toliko vremena odlučila dati svoju priču van. Odlučila sam jer se moram toga osloboditi, s tim više ne mogu živjeti."

S druge strane, Alenka Fuček silovana je prije mjesec dana:

"Nekome kome vjeruješ napravi zločin i to je strašno. Društvo okreće glavu i tome mora doći kraj. Uvijek je u pravu muškarac, a moj silovatelj je jak i nisam mogla ništa učiniti. Psihički sam gotovo oboljela."

Također je ispričala da zbog srama nije htjela prijaviti silovanje:

"Ono što je meni moj prijatelj uradio, nikome ne bi poželjela. Rekla sam mu da ću ga prijaviti i to ću sada konačno uraditi."


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater