VIROVITICA

Donacija Kluba Palčić za Pedijatriju virovitičke Opće bolnice

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi Palčići Željka Vučko uručila je u subotu ravnatelju Opće bolnice Virovitica Dinku Blaževiću donaciju od četiri uređaja za Odjel Pedijatrije, vrijednu oko 94.500 kuna.

Donacija je nabavljena u akciji „Palčići za Hrvatsku“, a sadrži četiri uređaja - transkutani bilirubinometar, fototerapijska posteljica, napredna perfuzijska pumpa i  torba za medicinski transport.

„Iako bolnica u Virovitici nije centar koji skrbi o nedonoščadi, može se pohvaliti velikim podvigom savršeno zbrinutih i transportiranih blizanki koje su ljetos rođene u 31. tjednu trudnoće. S dva sanitetska vozila u pratnji dva medicinska tima predani su KBC-u Zagreb već u četvrtom satu života i nakon pet tjedna liječenja otpuštena u dobrom općem stanju i bez odstupanja u neurološkom razvoju“, rekla je Željka Vučko.

„Palčići“ su rodilištu virovitičke bolnice i 2016. godine donirali opremu, tri uređaja ukupne vrijednosti 186.847,44 kuna.

Opća bolnica Virovitica godišnje bilježi oko 600 novorođenčadi, od kojih 20-tak rođenih prijevremeno.

„Obzirom na porast održivih standarda u liječenju i potrebi zanavljanja postojeće opreme koja se svakodnevno koristi, ova nam je donacija vrlo važna. Oprema koju smo danas dobili namijenjena ja za liječenje žutice kod novorođenčadi“, rekao je ravnatelj  Opće bolnice Virovitica dr. Blažević.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater