ZAVRŠEN SASTANAK

DOGOVORENO JE: Hrvatski umirovljenici uskoro će dobiti korona naknadu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Hrvatski umirovljenici dobit će jednokratni korona dodatak u idućih nekoliko tjedana. Iznos dodatka bit će od 400 do 1.200 kuna, ovisno o mirovini.

Danas su predstavnici umirovljenika imali sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem na kojem je to utanačeno.

"Kroz zajedničke razgovore došli smo do zaključka da je potrebno donijeti odluku kojom bismo jednokratno isplatili umirovljenicima dodatak. Riječ je o nekoliko kategorija umirovljenika. Onim korisnicima mirovine kojima je iznos ukupno primanja do 1.500 kuna da im se isplati 1.200 kuna, a onima kojima je iznos mirovine od 1.500 do 2.000 kuna jednokratno 900 kuna. Potom, onima kojima je iznos od 2.000 - 3.000 kuna da se isplati 600 kuna i konačno onima kojima je iznos mirovine između 3.000 i 4.000 kuna da se isplati 400 kuna", rekao je premijer.

Dodao je da ovo jednokratno novčano primanje nije oporezivo, ne može biti predmet ovrhe i neće se uračunavati u prihodovni cenzus za oslobođenje od plaćanja premije dopunskog osiguranja.

"Ovom odlukom o isplati novčanog primanja trebalo bi biti obuhvaćeno oko 850 tisuća naših umirovljenika. Ukupan iznos koji će biti isplaćen je oko 600 milijuna kuna", dodao je.

Do isplate će najvjerojatnije doći 30. travnja. 

Na pitanje zašto se čekalo da se s isplatom krene sada prije lokalnih izbora, premijer je rekao da se ne kupuju glasovi umirovljenika.

"O ovome dugo razgovaramo. Po toj logici Vlada kupuje glasove 680.000 radnika godinu dana kojima je isplaćen novac zbog korone. Ovo je odgovoran potez Vlade. Ovo je jednokratna potpora u okolnostima pandemije", rekao je Plenković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater