PREDSJEDNIČKI IZBORI

DIP provjerava SMS poruku o NAVODNOJ KUPOVINI GLASOVA

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Državno izborno povjerenstvo (DIP) potvrdilo je u nedjelju kako je dobilo obavijest da se društvenim mrežama širi poruka koja upućuje na moguću kupovinu glasova na predsjedničkim izborima i kako radi provjeru.

Provjerit ćemo s kojeg je broja mobitela ta (sms) poruka poslana, pitanje je je li vjerodostojna ili ne, rekla je potpredsjednica DIP-a Ana Lovrin, najavivši da će se Povjerenstvo o svemu oglasiti kasnije.

Nedjeljni, drugi krug izbora, po informacijama iz DIP-a, uglavnom protječe mirno, uz manje primjedbe birača koje se otklanjaju u hodu.

Ima primjedbi da prethodni, privremeni upisi nisu provedeni, ali to je pitanje koje rješava Ministarstvo uprave, a ne DIP, napomenula je Lovrin.

DIP-u je dojavljeno i kako se u Zadru i Splitu dijele letci u kojima se predsjednički kandidati ocrnjuju, te kako su u Splitu uočeni neprimjereni grafiti.

Najozbiljniji incident u nedjelju se dogodio se u Osijeku, gdje je jedan građanin vikao na članicu biračkog odbora i vrijeđao je, pozvana je policija i pokrenut je optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini