ZAGREB

DIP objavio izvješća o o finaciranju izborne promidžbe

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na mrežnim stranicama Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr objavljena su izvješća o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe te administrativne sankcije, priopćio je DIP.

Državno izborno povjerenstvo (DIP)  je na sjednicama 19. srpnja i 3. kolovoza donijelo izvješća o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe na lokalnim izborima 2021.,  koji su završili izborni postupak u II. i III. krugu izbora.
DIP navodi kako je u II. i III. krugu lokalnih izbora 2021. proveden nadzor financiranja izborne promidžbe nad 730 izbornih sudionika te 18 osoba koje nisu postale izborni sudionici. 
 Državno izborno povjerenstvo ističe kako je donijelo 158 izvješća o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe; 3 administrativne sankcije, a utvrđene su 235 povrede za koje će se, sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, dostaviti obavijest Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske.
Pored navedenog, objavljeni su i tablični pregledi povreda Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, po županij.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of