ZAGREB

Damir Važinić: Hitna služba je postupila po protokolu kad je prevozila Jandrokovića

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Pomoćnik ravnatelja za sestrinstvo Hrvatskoga zavoda za hitnu medicinsku službu Damir Važinić izjavio je kako ta medicinska služba postupa prema svim covid bolesnicima za dolazak u bolnicu standardno i prema protokolu za prijevoz bolesnika te je isti protokol  primijenjen i kod predsjednika Sabora. 

Postoji standardna procedura za dolazak covid bolesnika u bolnicu, koja jednako vrijedi za sve bolesnike, rekao je Važinić  i dodao da je na  potpuno isti način procedura primijenjena i kod predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Naglasio je kako se standardno i uobičajeno postupa kad postoji potreba jednako za sve bolesnike.
Od početka krize Hitna medicinska služba prevezla je 5885 covid bolesnika, rekao je Važinić dodavši kako je u samo zadnjih mjesec dana Hitna medicinska služba reagirala za covid bolesnike 753 puta.
Podsjetio je i kako je na području garda Zagreba Hitna medicinska služba od početka krize s covidom prevezla 1868 zaraženih covidom te da je u zadnjih mjesec dana prevezeno 125 bolesnika.
Iz Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora potvrđeno je kako je predsjednik Sabora Gordan Jandroković postupio striktno po uputama liječnika vezano uz procedure za dolazak u bolnicu covid bolesnika.

Gordan Jandroković, nakon što je otkriveno da je zaražen koronavirusom, u subotu je u bolnici snimao pluća, nalaz mu je uredan, a i dalje ima blage simptome, "Nakon konzultacija s liječnicima, budući da je u djetinjstvu i mladosti imao kronični bronhitis, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, u subotu je otišao snimiti pluća", izvijestili su jutros iz Hrvatskog sabora.

 Mediji su objavili da je Jandrokovića zbog korone u bolnicu vozila Hitna i da je ubrzo vraćen kući.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater