KRIZA U STRANCI

ČISTKA U SDP-u: Grbin iz stranke izbacuje Marasa, Ostojića, Vukasa… i stotine drugih

| Autor: Tihana TOMIČIĆ
Damjan Tadic / CROPIX

Damjan Tadic / CROPIX


Da, dobio sam obavijest o svom statusu u SDP-u, ali zaista nisam ovlašten komentirati stvari koje treba komentirati predsjednik stranke – rekao nam je večeras Gordan Maras, bivši saborski zastupnik i bivši predsjednik SDP-a Zagreba, piše Novi list

Čini se, naime, da je stranka putem svojih povjerenika donijela odluku da se iz članstva brišu i Gordan Maras, ali i zastupnici Rajko Ostojić, Nikša Vukas i Zvane Brumnić, sve nekad visokopozicionirani SDP-ovci kojima se nakon revizije članstva pripisuje da su prekršili kriterije za nastavak članstva u stranci.

Isključena je i zastupnica iz Slavonskog Broda Marina Opačak Bilić, koja je u žižu javnosti došla nedavno nakon što su mediji otkrili da je u travnju prošle godine, samo tri mjeseca prije nego će biti izabrana u Sabor, kao direktorica obiteljske tvrtke Feliks regulacija koja se bavi eksploatacijom riječnog šljunka, potpisala fiktivnu prodaju pet radnih strojeva vrijednih 5,5 milijuna kuna poduzeću Brod iz Podcrkavlja.

Inače je ona, odnosno njena tvrtka, bila najveći pojedinačni donator u kampanji Zorana Milanovića.

To bi značilo da su ili opstruirali vlastitu stranku na lokalnim izborima, ili radili štetu stranci svojim istupima, a sve se događa nakon raspuštanja SDP-a Zagreba i procesa reevidencije članstva.

Taj postupak je završen s današnjim danom, a isključeni su ovi zastupnici i dužnosnici, ali i na stotine drugih običnih članova, pa tako među ostalima i Tihomir Barišić, kum Davora Bernardića.

Sam Bernardić, bivši predsjednik stranke, zasad nije isključen, ali svi ovi ljudi, osim Marasa, bili su njegovi blisku suradnici, stoga je pitanje namjerava li i Bernardić ostati u stranci nakon ovoga.

Njegove izjave o tome još nema, što i ne čudi s obzirom da se večeras tek održava sastanak povjerenika za Zagreb.

No, jasno je da će ovom odlukom klub zastupnika SDP-a u Saboru biti desetkovan.

S druge strane, Maras se htio kandidirati za novi mandat predsjednika u Zagrebu, a ovom odlukom mu se to, jasno, onemogućuje.

Sve se događa u trenutku kad je po anketama platforma Možemo! prestigla SDP po popularnosti, pa je jasno da svjedočimo još jednoj u nizu kriza SDP-a u zadnje vrijeme, koja bi mogla završiti i fatalno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini