ZAGREB

Beljak: Tamo gdje HSS ima bolje rezultate, danas živi više ljudi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u srijedu je premijeru Andreju Plenkoviću poručio da tamo gdje HSS ima bolje rezultate, danas živi više ljudi, reagirajući na njegovu izjavu u kojoj je ustvrdio da je HDZ izgubio izbore jer u sredinama gdje ima bolje rezultate danas živi manje ljudi.

"Plenkoviću, tamo gdje HSS ima bolje rezultate, danas živi više ljudi. Dođite u Samobor da Vam pokažemo kako se to radi. I častim Vas kremšnitama“, poručio je Beljak, koji je i gradonačelnik Samobora. 

"Svjesni loše demografske situacije u cijeloj Hrvatskoj, ponosni smo što možemo istaknuti još neke od sredina osim Samobora u kojima je HSS na vlasti, a koje bilježe trend doseljavanja stanovništva ili pozitivan prirodni prirast", dodao je u priopćenju.

Beljak tvrdi da je jedan od najsvjetlijih primjera sigurno grad Orahovica u Slavoniji koju HDZ svojata i naziva svojom utvrdom. "Naime, od svih gradova u Slavoniji jedino Orahovica bilježi pozitivan prirodni prirast otkako je 2017. godine HSS na čelu s gradonačelnicom Ana-Marijom Petin srušio HDZ-ovu vlast i preuzeo odgovornost za upravljanje gradom", istaknuo je.

Predsjednik HSS-a kaže da ima još nekoliko manjih sredina s pozitivnim demografskim trendovima gdje je HSS na vlasti, no izdvajaju Općinu Sali na Dugom otoku, koja zahvaljujući pozitivnim demografskim mjerama HSS-ovog načelnika Zorana Morovića bilježi rast broja stanovnika i rast broja rođene djece za čak 16 posto. Općina Sali za svako rođeno dijete obitelji dodjeljuje 60 tisuća kuna.

"Priznajemo, predsjednik Vlade Plenković je ovoga puta apsolutno u pravu - ljudi bježe iz onih sredina u kojima je HDZ, nažalost, na vlasti", poručio je Beljak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater