ZAGREB

Bandić: Od ponedjeljka elementarna nepogoda za Zagreb

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će u ponedjeljak proglasiti elementarnu nepogodu za Grad Zagreb, kako bi se mogao formirati fond i početi sanirati šteta od potresa.

U snažnom potresu magnitude 5,5 po Richteru, nakon kojeg su uslijedila još dva jača i niz slabijih potresa, najveći broj objekata i osobnih automobila oštećen je u samom centru Zagreba.

Potresi su izazvali niz oštećenja na kulturno-povijesnoj graditeljskoj baštini grada, među ostalim oštećen je i južni toranj zagrebačke katedrale, koji je u obnovi.

Oštećeni su i zgrada Hrvatskoga sabora, Banski dvori, zgrada Ministarstva financija u Katančićevoj, zgrada Hrvatske pošte u Jurišićevoj te nedavno obnovljena zgrada Hrvatskoga glazbenog zavoda u Gundulićevoj ulici.

Bandić je za RTL rekao i da će ovu noć pedeset do sedamdeset građana, koji su ostali bez sigurnog krova nad glavom, provesti noć u studentskom domu Cvjetno naselje. Kaže da bi ih ondje za dva do tri dana moglo biti 300 do 400, a boravit će tamo sve dok se ne urede njihovi domovi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum