ZAGREB

Aladrović: Jedino dogovorom možemo prekinuti štrajk

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je u petak uoči sjednice Vlade kako se jedino dogovorom između Vlade i sindikata može izaći iz štrajka u sustavu obrazovanja te je ponovno apelirao na postizanje dogovora.

"Smatram da se treba komunicirati, sindikate smo jučer očekivali na pregovorima o osnovici, no oni se nisu pojavili, bili su na Markovu trgu. Apeliram na dogovor i smatram da jedino dogovorom možemo izaći iz ove situacije", rekao je Aladrović novinarima pred Banskim dvorima.

Nije želio komentirati treba li ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak otići sa svoje pozicije, kazavši je da se "ne želi upuštati u takve kvalifikacije".

Na hipotetsko pitanje bi li on ikada prijavio svog nadređenog, koje su novinari postavili nakon što je protiv zviždača u zadarskoj policiji pokrenut postupak, ministar je ustvrdio kako svi trebaju biti jednaki pred zakonom.

"Zakon je, bez obzira na temu, prema svima isti, tako treba biti. Mislim da smo dovoljno sazrelo društvo da svi trebamo biti apsolutno jednaki pred zakonom", poručio je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum