BLACKOUT

Ne zna se uzrok velikog nestanka struje. Ministar Šušnjar: "Nije bio kvar u Hrvatskoj"

| Autor: Portal Novi list
(Snimio Matija Habljak / Pixsell)

(Snimio Matija Habljak / Pixsell)


Povodom međunarodnog poremećaja u opskrbi električnom energijom izjavu za medije dali su ministar gospodarstva Ante Šušnjar i direktor Sektora za vođenje elektroenergetskog sustava HOPS-a Danko Blažević. Istaknuli su da je veći dio gradova već opskrbljen strujom, dok će ostatak građana također brzo ponovno biti opskrbljen električnom energijom. Dodali su i da se još uvijek ne zna uzrok nestanka struje te da službe rade na utvrđivanju okolnosti, javlja N1.struja, 

Ante Šušnjar je rekao da je bez struje ostao dio Hrvatske, Crna Gora i Albanija: “Utvrđuju se detalji i uzroci. Naše službe do sada nisu utvrdile da se radi o o bilo kakvom kvaru kod nas, a s obzirom na to da se radi o sustavu spojenih posuda i dio naše mreže je ostao bez napona. Veći dio gradova je ponovno opskrbljen električnom energijom, postoje posebne procedure za vraćanje napona jer se radi o vrlo osjetljivim stvarima. Sve dežurne ekipe su na terenu i vjerujem da će svi građani vrlo brzo biti opskrbljeni električnom energijom”, kazao je.

Šušnjar je rekao da se još uvijek ne zna uzrok nestanka struje: “Može biti zbog temperatura, prevelike potrošnje”, kazao je i dodao da će se utvrditi sve okolnosti.

Danko Blažević istaknuo je da je do nestanka struje došlo oko 12:20 sati: “Ovo što se dogodilo kod nas dogodilo se trenutno. Ne bih volio izletjeti s informacija, ali preliminarno je dalekovod između Grčke i Albanije ispao, ali to je u sferi nagađanja”, rekao je, prenosi N1.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter