"OTVORENO"

Raspudić o Bartulici: "Samo mu je još falio debeli zlatni lanac oko vrata. Kao da gledam 50 Centa ili Gršu"

| Autor: Portal Novi list
(Arhiva Novog lista)

(Arhiva Novog lista)


O slučaju Bartulica i “crvenom Ferrariju” sinoć se govorilo i u Otvorenom HTV-a. Predsjednik kluba zastupnika Domovinskog pokreta Igor Peternel rekao je da ne može detaljnije komentirati poteze stranačkog kolege.

“I dosad sam se klonuo komentiranja tog slučaja jer ja nisam rođak gospodina Bartulice. Ja sam njegov stranački kolega, ne mogu komentirati kako je došao, otišao, kakvu imovinsku karticu ima i što posjeduju. Mogu komentirati njegovu politiku s kojom se većinom slažem. Slažem se i s gospodinom Penavom i Radićem da gospodin Bartulica mora detaljno oko toga obavijestiti javnost i odgovoriti na novinarska pitanja. To je u politici tako i mora se dogoditi.

Danas je jedan dio objasnio, pročitao sam na portalima da se očitovao o tom slučaju. Pojasnio je gospodin Radić o čemu se tu radilo. Gospodin Bartulica je rekao da je proslavljao tu pobjedu. Morate sve staviti u kontekst, zaista je gospodin Bartulica bio izuzetno napadan. Hajka koja se vodila protiv njega se može usporediti samo s hajkom koja se vodila protiv gospođe Markić oko referenduma o braku. To su čak priznali neki političari koji se s Bartulicom ne slažu ideološki, rekao je Peternel.

Nezavisni zastupnik Nino Raspudić istaknuo je kako došlo do “čudnog miješanja registara”, jer “Bartulica, onakav kakvog ga vidimo i znamo, nakon onakvog govora, odlazi u Ferrariju u maniri 50 Centa”.

“Samo mu je još falio debeli zlatni lanac oko vrata i kešom da maše, kao da gledam 50 Centa ili Gršu. Kao da nadbiskupa Bozanića vidite u prvom redu na koncertu Aleksandre Prijović. Radilo se o pokušaju ironije koji nije bio najsretniji. Akteru te ironije – Bartulici – to ne stoji i očito da on nije bio autor tog vica. Stvar nije uspjela, ali onda su bile problematične stvari gdje se tu pokazuje krim-milje. Veliki upitnik tu ostaje iznad glave”, rekao je Raspudić.

Zastupnica SDP-a Ivana Marković kazala je kako je Bartuličin čin bio poruka građanima.

“Ja ne znam gospodina Bartulicu kao kolegu, ali ovo mogu komentirati s aspekta drugih građana. Za mene ovo nije dječja igra kako je danas rekao premijer. Mislim da je poruka bila jasna. Ferrari je bio poruka građanima “one dugove i račune koje mi ne može pokriti majka – pokrit će ih milje s kojim se družim. Navodna hajka se stvorila jer gospodin Bartulica nije mogao objasniti nesrazmjer imovine.

To su jednostavna pitanja na koje mi kao dužnosti – u svakom trenutku – moramo jasno komunicirati. Ono što je mene zaprepastilo u intervjuu danas su izjave “ne znam koji su to bili ljudi, ne provjeravam s kim se družim, bio sam pod nekim utjecajem”. Mi govorimo o dužnosniku koji se kandidirao za neke izvršne funkcije pa postavljam pitanje kako će sutra donositi odluke i pod čiji će utjecaj pasti, dodala je Marković, piše HRT.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter