premijer

Plenković: Ako Pupovac bude predložen bit će izglasan za predsjednika Odbora

| Autor: Hina
(Snimio Željko Hladika/Pixsell)

(Snimio Željko Hladika/Pixsell)


Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak da će SDSS-ov Milorad Pupovac biti izglasan običnom saborskom većinom za predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava ako bude kandidat Kluba nacionalnih manjina, čime je riješeno to pitanje, a koalicija s DP-om će normalno funkcionirati.

"Tradicija je da uvijek Klub nacionalnih manjina daje svog predstavnika da bude predsjednik tog odbora. Mi ćemo, kao HDZ  poštovati tu tradiciju, i drugi su se partneri s time složili. Domovinski pokret će vidjeti tko će bit kandidat, pa će sukladno tome glasati. To je na njima, ali koalicije će s normalno funkcionirati", naglasio je premijer Plenković na konferenciji za medije nakon sastanka parlamentarne većine u Banskim dvorima.

Ako prijedlog zastupnika manjina bude SDSS-ov Milorad Pupovac, on će biti izglasan običnom većinom, kada se to stavi na dnevni red, rekao je Plenković.

Time je razriješeno pitanje predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine, dodao je.

Ovog će tjedna sjednicu održati saborski Odbor za Ustav, poslovnik i  politički sustav, najavio je premijer, na kojoj će krenuti s pozivom za nove ustavne suce, s obzirom da desetorici sudaca istječe mandat.

"To ćemo pitanje riješiti u roku, Znate da se sucima kojima istječe mandat on može produljiti na još šest mjeseci, tako da će se vjerojatno o tome glasati početkom rujna", naglasio je Plenković.

Na početku konferencije za medije, predsjednik Vlade izrazio je žaljenje obitelji muškarca koji se jutros zapalio na Trgu sv.Marka.

"Očekujemo da nadležne službe, koje su odmah reagirale, o ovom događaju u dalja izvješćuju javnost", kazao je Plenković.

Policija je jutros u 9,37 sati dobila dojavu da se jedna osoba samozapalila na Markovu trgu, u blizini zgrada Hrvatskog sabora i Vlade. Zapalio se izvan ograde koja okružuje Markov trg, nakon čega je prevezen u Kliniku za traumatologiju. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter