VUKOVAR

Petrov: EU ponovno mora prigrliti vrijednosni okvir utemeljen na kršćanskoj baštini

| Autor: Hina
(Snimio: Sanjin Strukic/Pixsell)

(Snimio: Sanjin Strukic/Pixsell)


Predsjednik Mosta i nositelj liste za EU izbore Božo Petrov poručio je u četvrtak iz Vukovara da EU ponovno mora prigrliti vrijednosni okvir utemeljen na kršćanskoj baštini kako su to željeli njezini utemeljitelji.

"Oko 80 posto zakona koje se tiču Hrvatske donose se u Europskom parlamentu i zato je bitno da hrvatski građani izađu na ove izbore i daju glas našim kandidatima i onome čemu se zalažu, a to je, prije svega, inicijativa da se kršćanska baština upiše u ugovore EU", kazao je Petrov.

Po njegovim riječima, kršćanska baština nije neka simbolična stvar i zato je treba upisati u temeljne ugovore EU. "Njome čovjek postaje centar svih politika pa i poljoprivredne, što je temeljno za ovaj kraj", kazao je ocijenivši suludom Zeleni plan i namjeru lijevih radikala s pučanina o dugoročnom smanjenu poljoprivredne proizvodnje u EU.

Pozvao je građane da izađu na izbore i daju im glas jer će oni biti njihov glas u EU parlamentu, ne samo po pitanju unosa kršćanske baštine u temeljne ugovore i kvalitetne poljoprivredne politike nego i migracijske i demografske, ali i niza drugih politika. 

Podsjetio je da Most na izbore za EP izlazi pod sloganom "Osloni se na naše" u koaliciji s Hrvatskim suverenistima te HSP-om.

Predsjednik Hrvatskih suverenista, saborski zastupnik Marijan Pavliček kazao je kako se ovih dana se mnogi žele prikazati kao suverenisti, a istodobno su dali potporu globalistima na državnoj razini.

"Zaštita hrvatskih granica od najezde migranata trebala bi biti prioriet nove Vlade, ali je očito da ni ova nova vlasti po tom pitanju neće učiniti ništa", ustvrdio je Pavliček.

Poručio je kako se kandidati koalicijske liste Mosta, Hrvatskih suverenista i HSP-a zalažu za suverenizam te za zaštitu obitelji, života i ljudskog dostojanstva svakog čovjeka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter