NOSITELJ NEZAVISNE LISTE

Ilčić: "EU je pretjerala s LGBT agendom, ako vam se ne sviđa što ste vidjeli na Euroviziji zaokružite našu listu"

| Autor: Hina
(Snimio: Patrik Macek/Pixsell)

(Snimio: Patrik Macek/Pixsell)


Čvršće granice, bolji uvjeti za poljoprivrednike i kršćanske vrijednosti glavne su točke predizborne kampanje za EU parlament koju je u četvrtak predstavio nositelj Nezavisne liste Ladislav Iličić, pozvavši sve kojima se nije svidjelo što su vidjeli na Euroviziji da zaokruže tu listu.

Govoreći o natjecanju za pjesmu Eurovizije koju je obilježio i nastup nekoliko nebinarnih osoba, Iličić je izrazio mišljenje da je Europska unija pretjerala s LGBT agendom te je pozvao sve koji dijele njegovo mišljenje da izađu na izbore i glasaju za njegovu listu.

Iličić je, kao član Europskih konzervativaca i reformista, najavio da će se zalagati da poljoprivrednici, gospodarstvenici i ribari mogu raditi svoj posao bez opterećenja koje im nameće briselska administracija.

Pozvao je one koji žele mirne ulice za sebe i svoju djecu, čvršće državne granice, očuvanje kršćanske civilizacije i kulture da izađu na izbore.

"Očekujem veliku promjenu nakon EU izbora, sveopće očekivanje je rast kršćanskih i konzervativnih snaga i to zato što lijeve politike imaju vrlo loše rezultate", rekao je Iličić na konferenciji za novinare.

"U svakom slučaju EU parlament će se pomaknuti udesno jer smo posljednjih godina mogli vidjeti da pati slobodno tržište, društvo i demografija, a to jednostavno nije dobro za Europu", dodao je.

Najmlađi kandidat Ilčićeve liste Martin Pavlović rekao je da mladi nisu nezainteresirani za politiku kako mnogi tvrde.

"Vidim u svojoj okolini mlade koji njeguju kršćanske vrijednosti, ti mladi osjećaju odgovornost prema društvu i politici i preuzimaju tu odgovornost", rekao je Pavlović. 

Predsjednik Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije Mate Šimundić, drugi na listi, rekao je da se glavna načela kojima se vodi - vjera, obitelj i domovina.


Podijeli: Facebook Twiter