odgovor na intervju

Obitelj poginulog Gorana Šarića: Banožić nam se nije ni javio, a kamoli ispričao

| Autor: Glas Istre
(Snimio Davor Javorović/Pixsell)

(Snimio Davor Javorović/Pixsell)


Bivši ministar Mario Banožić, koji je u studenom prošle godine automobilom usmrtio Gorana Šarića, prije nekoliko dana prvi put se obratio javnosti intervjuom na RTL-u.

U intervjuu je, između ostalog, rekao kako i on proživljava sve kao i obitelj preminulog. Njegova odvjetnica Ksenija Vržina u kratkom intervjuu za RTL je rekla da Banožić nije pretjecao niti bio pijan. 

Obitelji poginuloga Gorana Šarića izrazila je sućut, ali i ustvrdila da je pokojni Šarić bio pod utjecajem alkohola.

"Mogu potvrditi da je pokojni gospodin Šarić bio pod utjecajem alkohola, a o količini ne mogu govoriti. Uskoro će početi suđenje pa ćete moći saznati više", rekla je Ksenija Vržina.

Obitelj preminulog Gorana Šarića putem Indexa poslala je priopćenje javnosti. 

"Nažalost naš otac, suprug, sin i brat, pokojni Goran Šarić nije u mogućnosti dati svoj izjavu o okolnostima tog kobnog jutra 11. studenog 2023. godine, a sve zbog nepropisne vožnje odnosno kršenja propisa o sigurnosti prometa okrivljenog, kako je to utvrdilo Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima, a što će nadamo se i utvrditi Općinski sud u Vinkovcima donošenjem presude kojom će istog proglasiti krivim za kazneno djelo.

Na nesreću okrivljenog, postoji svjedok ove prometne nesreće, kao što postoji i prometno vještačenje jedne ugledne i priznate ustanove, koje će pomoći sudionicima u kaznenom postupku utvrđenju istine i stati na kraj nedavno izrečenim lažima", pišu.

"Naša bol i tuga zbog gubitka Gorana se ne smanjuju niti s odmakom vremena, a posebno ne pomaže lažno spominjanje naše obitelji u kontekstu isprike od strane okrivljenika. Nama, djeci, supruzi, majci i bratu pokojnog Gorana okrivljeni se nikad nije javio, a kamoli ispričao", dodaju.

"Podredno želimo naglasiti da smo zahvalni na empatiji hrvatske javnosti, svim ponuđenim oblicima pomoći od strane pojedinaca, kao i informacijama koje smo dobili.

Jedna od tih za sada nepotvrđenih informacija je da je okrivljenik u vrlo dobrim prijateljskim odnosima s osobom koja je usko rodbinski povezana s jednim od prometnih vještaka sa Zavoda za prometno-tehnička vještačenja, Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta prometnih znanosti, slijedom čega se po našem osobnom sudu pribojavamo svih možebitnih naknadnih vještačenja po toj Ustanovi", dodaju.

"Na kraju samo želimo da se kazneni postupak provede i završi na pošten i pravedan način, te da se naša obitelj pusti na miru, kako bismo mogli i dalje tugovati za našim Goranom, budući je naš gubitak težak i stopostotni, a naša srca ne mogu prihvatiti gubitak našeg tate, supruga, sina i brata", kažu u priopćenju.

Policija u studenom kazala da je bio frontalni sudar

PU vukovarsko-srijemska je 12. studenog prošle godine priopćila da je Banožić pretjecao kamion i frontalno se sudario s automobilom koji je nadolazio iz suprotnog smjera.

"Očevidom prometne nesreće, kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, utvrđeno je kako je 44-godišnji vozač (državni dužnosnik) osobnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, obavljao radnju pretjecanja s lijeve strane teretnog vozila koje se ispred njega kretalo u istom smjeru, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način ne ometajući promet iz suprotnog smjera, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela osobnog vozila u prednji dio kombi vozila (teretno vozilo) pulskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak.

Uslijed zadobivenih ozljeda 40-godišnji vozač je preminuo na mjestu događaja, dok su 44-godišnjeg vozača djelatnici hitne medicinske pomoći prevezli u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima te potom u Klinički bolnički centar Osijek na daljnje liječenje. Po nalogu zamjenice Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, nad tijelom preminulog vozača obavit će se obdukcija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici 'Dr. Juraj Njavro' u Vukovaru.

Od 44-godišnjeg vozača su izuzeti nesporni uzorci krvi i urina radi analize", priopćila je u studenom prošle godine vukovarsko-srijemska policija.

"Zbog sumnje da je kršenjem prometnih propisa izazvao prometnu nesreću, protiv 44-godišnjeg vozača će Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tijekom obavljanja očevida prometne nesreće, u vremenu od 8:15 do 16:26, za promet je bila zatvorena dionica državne ceste DC-55 (Vinkovci-Županja)", priopćila je policija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini