udruga "nismo same" 

Počela humanitarna akcija besplatnog taksi prijevoza žena s karcinomom

| Autor: Hina
(Snimio Vedran Karuza)

(Snimio Vedran Karuza)


Udruga "Nismo same" predstavila je u ponedjeljak 18. humanitarnu akciju u kojoj je hrvatski dizajner Zoran Aragović kreirao limitiranu kolekciju parea u dva dizajna, čijom će se prodajom prikupljati donacije za nastavak projekta besplatnog taksi prijevoza žena oboljelih od raka.

Udruga "Nismo same" do sada je za 919 korisnica iz svih krajeva Hrvatske osigurala više od 30.000 besplatnih vožnji, koje je platila zahvaljujući donacijama građana i tvrtki.

Zoran Aragović je dizajner koji stoji za brenda BiteMyStyle fashion design i godinama surađuje s udrugom, te je prethodno za njih dizajnirao majce, tunike i razne druge artikle. 

"Osmislili smo dva parea, nešto što spaja moj dizajn i cijelu ovu priču. Nadam se da ćemo vidjeti na plažama ljude koji ih koriste i da ih razveseljavaju", izjavio je Aragović. 

Humanitarna akcija "Nisi sama - ideš s nama" osigurava besplatan taksi prijevoz za žene koje su oboljele od raka na kemoterapije i zračenja. Ovo je 18. humanitarna akcija, a trajat će od 20. svibnja do 31. srpnja.

Udruga je do sada platila preko 30.000 vožnji taksijem, što je stajalo više od 200.000 eura.

U petak su potpisali ugovor s Velikom Goricom, koja će donirati 10.000 eura za pokrivanje računa vožnje, a akciju su uključeni Rijeka i Karlovac. Nadaju se da će uskoro i Zagreb organizirati taksi vožnje. 

Korisnice usluge besplatnih taksi vožnji istaknule su važnost akcije koja nije pomogla samo njima, već i njihovim obiteljima. 

"Bio je zimski mjesec i velike prometne gužve, a ja sam bila sigurna da će me svaki dan u dogovoreno vrijeme čekati prijevoz na liječenje i nazad kući", izjavila je jedna od korisnica.

Udruga provodi i druge projekte za pomoć i podršku oboljelim ženama i njihovim obiteljima kao što su: „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“, „U listopadu nosimo roza“, „Humanitarni buvljak“ i dr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom