potpisan ugovor

Novi dosezi projekta Zaželi u Gospiću i Lovincu

| Autor: Marin SMOLČIĆ
(Foto Marin Smolčić)

(Foto Marin Smolčić)


Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je danas ugovor za projekt  Zaželi – prevencija institucionalizacije na području Gospića i Lovinca ukupne vrijednosti 1.485.000 eura, čime uskoro kreće realizacija ovoga projekta.

Projekt se provodi u partnerstvu sa Udrugom "Dobra vremena" iz Svetog Roka. Povjerenik Brozičević pojasnio nam je važnost ovoga projekta.

"Cilj ovog projekta je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i prevenciji institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi kroz pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za 198 starijih osoba i osoba s invaliditetom na području Gospića i Lovinca.

Implementacijom ovog projekta zaposlit će se 33 pružatelja usluga za najmanje 6 pripadnika ciljne skupine za organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba, pratit će se i kontrolirati izvršene usluge, podijeliti paketi potrepština, te zaposliti voditelj projekta.

Projekt će se provoditi na području Grada Gospića i Općine Lovinac, a svi korisnici na vrijeme će biti informirani kako se prijaviti za sudjelovanje u programu Zaželi", naglašava povjerenik Josip Brozičević.

Posvuda gdje se do sada provodio ovaj projekt u mnogome je olakšao živote kraajnjih korisnika usluka, ali i dao znaćajan doprinos aktivnih sudionika projekta.


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini