Sve za nju

Marina Zubak dobitnica Nagrade za javno djelovanje u prevenciji i pružanju podrške ženama oboljelima od raka dojke

| Autor: Hina
(Snimio Davorin Višnjić / Pixsell)

(Snimio Davorin Višnjić / Pixsell)


Dobitnica Nagrade Vesna Andrijević – VAM za 2023. je Marina Zubak za javno djelovanje u prevenciji, informiranju i pružanju podrške ženama oboljelima od raka, a nagrada joj je uručena u subotu na prigodnoj svečanosti u Zagrebu gdje je udruga Sve za nju i obilježila 16 godina rada.

“Marina Zubak nagradu je dobila za snažno i kontinuirano javno djelovanje u prevenciji, informiranju i pružanju podrške ženama oboljelima od raka kroz društvene mreže i neprofitni portal Mamo.hr čime podiže svijest u javnosti i zdravstvenu pismenost.

Provjerenim i ažuriranim informacijama pomaže ženama da se snađu u novoj i teškoj životnoj situaciji kao što je maligna bolest. Spremno i nesebično pruža podršku drugima, ukazuje na potrebe onkoloških bolesnica ulažući ogromnu količinu vremena i energije i pri tome ostaje samozatajna, kao da se svi njezini napori podrazumijevaju”, istaknuli su iz udruge Sve za nju.

Nagradu su joj uručili kćerka Vesne Andrijević Matovac Nika Lazić i predsjednica Sve za nju Almenka Balenović.

“Svatko tko svoje kapacitete stavi u službu općeg dobra zaslužuje priznanje, a posebno kad to učini nakon dijagnoze i liječenja maligne bolesti kao što je to učinila Marina”, poručili su iz Sve za nju, a predsjednica te udruge Almenka Balenović naglasila je da su ponosne i sretne što nagrada ide u ruke žene koja to zaista zaslužuje. “Marina je pokazala da ne samo organizacije, nego i građani pojedinci mogu puno učiniti za žene oboljele od raka”, dodala je.

Zahvalivši udruzi na Nagradi VAM Marina Zubak rekla je: “Zahvalna sam za ljude koji su bili uz mene, gurali me i podržavali kada je bilo teško, i ostali uz mene sve do danas. Moja divna obitelj i najbolji prijatelji na svijetu. Bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće”.

Na svečanosti u Maloj dvorani Lisinski, koja se održala pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zagreba i Ministarstva zdravstva, u glazbenom dijelu nastupile su i članice Pjevačkog zbora Sve za nju Zborkinje pod vodstvom Ive Jarić Bremec, koje su, između ostalih, izvele su pjesmu Sve za nju za koju je tekst i glazbu napisala Tamara Dorić.

Nagrada VAM utemeljena je 2011. u spomen na osnivačicu i prvu predsjednicu Udruge Vesnu Andrijević Matovac. Od tada se svake godine dodjeljuje osobi koja se protekle godine posebno istakla u promicanju prevencije raka i skrbi za onkološke bolesnike.

Udruga Sve za nju u projektu Centra za psihološku pomoć godišnje ima aktivnih oko 500 korisnica, novodošlih oko 300, realizira više od 3 000 individualnih savjetovanja godišnje i evidentira više od 8 000 ukupnih dolazaka u sve programe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater