marija selak raspudić

Hrvatski sabor ne smije biti glasačka mašinerija vladajućih

| Autor: Hina
(Snimio Patrick Macek /Pixsell)

(Snimio Patrick Macek /Pixsell)


Kandidatkinja Mosta u prvoj izbornoj jedinici Marija Selak Raspudić izjavila je u ponedjeljak da zastupaju viziju Hrvatske u kojoj nema željezne ograde između građana i zastupnika na Markovom trgu te u kojoj Hrvatski sabor nije samo glasačka mašinerija vladajućih.  

"Nama je cilj vratiti demokraciju i povjerenje i zato smo jedini iznijeli konkretnu reformu Hrvatskog sabora. Želimo da više ne bude prazna sabornica, ponudili smo niz rješenja da ministri odgovore na pitanja zastupnika, a Hrvatski sabor bi postao ključno tijelo što i jest, a ne glasačka mašinerija vladajućih i potvrda vladinih odluka", izjavila je Selak Raspudić na Markovom trgu.

Demokratizacija političkog sustava jedna je od ključnih stvari koju treba provesti nakon izbora, kazala je Mostova zastupnica posljednjeg dana kampanje, dodavši da bi čvrsta željezna ograda između vlasti i građana trebala postati prošlost.

"I zato sam danas na Markovom trgu, ključnom mjestu hrvatske demokracije, koje je HDZ ogradio ogradom koja je simbol odnosa ove Vlade prema građanima i demokraciji", rekla je.

Selak Raspudić prozvala je HDZ da je, zajedno s ljudima poput Hrvoja Zekanovića, degradirao parlament i građanima namjerno ogadio politiku kako ne bi izlazili na izbore, posljedica čega je nesmjenjivost vladajuće stranke.

Demokratski deficit Most će riješi kroz olakšavanje referenduma na nacionalnoj i lokalnoj razini i drugim rješenjima poput elektroničke peticije koje bi služile da građanima da "sami artikuliraju probleme za koje trebaju skupljati potpise i vlastima da bi znale na što se koncentrirati", poručila je kandidatkinja Mosta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum