Predsjednik riječkoga SDP-a

Filipović: Borba za ženska prava ne smije nikada prestati

| Autor: Hina
(Snimio: Mateo Levak)

(Snimio: Mateo Levak)


Predsjednik riječkoga SDP-a Marko Filipović poručio je u ponedjeljak, povodom Međunarodnog dana žena, kako borba za ženska prava nikad ne smije prestati jer neke sile i dijelovi našeg društva i danas djeluju u suprotnom smjeru.

Filipović je na konferenciji za novinare ocijenio da su prava žena danas sigurno veća nego u prošlosti, ali da se treba nastaviti boriti za njih. Jedno od događanja zbog kojih treba tako djelovati je i subotnji skup molitelja pred katedralom sve. Vida u Rijeci, naveo je.

Potpredsjednica SDP-a Rijeke Sandra Krpan ustvrdila je da se u Hrvatskoj razvijaju iznimno zabrinjavajuća kretanja koja nastoje dokinuti stečena prava žena. "Rijeka će uvijek biti za prava žena i nikad nećemo postati drugotne. Ne dopustimo da nas vrate gdje smo bile prije 100 godina", istaknula je.

Krpan je navela da žene i dalje imaju niža primanja od muškaraca za istu stručnu spremu, u Hrvatskoj oko 16 posto. Umirovljenice u Hrvatskoj imaju čak 20 posto nižu prosječnu mirovinu od muškaraca, naglasila je. Istaknula je i da među 128 gradova u Hrvatskoj samo 17 ima gradonačelnice, kao i da su samo u dvije županije na čelu županice. Pozvala je žene na aktivnije uključivanje u politiku, ustvrdivši da žene mogu promijeniti svijet.

Riječki SDP je ovom prigodom najavio tradicionalni koncert u njihovoj organizaciji povodom Međunarodnog dana žena. Ove godine će u Centru Zamet 9. ožujka nastupiti Tedi Spalato. Besplatne ulaznice dijelit će članovi SDP-a na Korzu 6. i 7. ožujka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater