rijeka gacka

Otvorena je ribolovna sezona na "ljepotici boje opala"

| Autor: Marin Smolčić
(Snimio Marin Smolčić / Novi list)

(Snimio Marin Smolčić / Novi list)


Iz poduzeća Gacka d.o.o.  stigla je vijest po kojoj će ovogodišnja ribolovna sezona na rijeci Gacki započela danas, 1. ožujka. Poduzeće Gacka d.o.o. na otvorenju ove ribolovne sezone časti sve ribolovce danom besplatnog ribolova, uz poštivanje pravila. A ta su pravila vrlo jednostavna, pojasnio nam je rukovoditelj Josip Orešković koji skrbi o ribolovu na Gacki.
-Ribolov je na potezu od izvora do Prozora na rijeci Gacki dopušten samo na mušicu, a dalje nizvodno smiju se koristiti umjetne varalice (blinkeri). Pravilo je da se sve uhvaćene pastrve obavezno vraćaju u rijeku.
Na otvaranju ovogodišnje ribolovne sezone od okupljenih ribolovaca čuli su se strani jezici, posebno talijanski i njemački, kao i skoro svi akcenti iz država ex-Jugoslavije. Bilo je tu mnoštvo ribolovaca koji iznimno cijene rijeku Gacku, njezine brojne priridne ljepote i sportski ribolov, pojasnio nam je Josip Orešković.
Tako su se nakon zimske stanke obalama „ljepotice boje opala“ i vjerojatno najboljom salmonidnom rijekom u Europi opet vidjeli njezini zaljubljenici i poklonici sportskog ribolova na rijekama koji je osvojio zamalo cijeli svijet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater