REAKCIJA NA OSTAVKU PREDSJEDNICE SKUPŠTINE

SDP zagrebačke županije: "Tko s HDZ-om tikve sadi o glavu mu se razbijaju"

| Autor: Portal NoviList
(Snimio Sergej Drechler / Novi list)

(Snimio Sergej Drechler / Novi list)


"Nakon što su HSS-ovi članovi Županijske skupštine, koji su izabrani na  listi koju je predvodio SDP, formirali 2021. g. većinu sa HDZ-om i županom Kožićem, Martina  Glasnović izabrana je za predsjednicu Skupštine Zagrebačke županije, iako je većina bila moguća i bez  HDZ-a i bez promjene volje birača od strane HSS-a.

Upravo zbog toga za SDP Zagrebačke županije  ostavka dosadašnje predsjednice Županijske skupštine nije iznenađnje. Naime, sve je bilo jasno i  predvidivo na samom početku, a kad je tako, onda ne opravdavate situaciju. HSS Zagrebačke županije kao i 2021. godine i danas čini upravo to”, poručuju iz županijskog SDP-a. 

Predsjednik županijske organizacije SDP-a Zagrebačke županije Mihael Zmajlović podsjeća da je sada  već bivša predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović bila na izbornoj listi SDP-HSS  na posljednjim županijskim izborima i kritizirala aktualnog župana Kožića.

„ Međutim, odmah nakon  izbora HSS je pretrčao HDZ-u i Kožiću čime je prevario glasače, Martina Glasnović dobila je  mjesto predsjednice Skupštine i ovih zadnjih dvije i pol godine upravo im je HSS čuvao većinu“ – ističe Zmajlović te dodaje „da nitko nije naivan i da su svi svjesni da je za to postojala neka  kompenzacija. Pitanje je samo koja i kolika će ponovno biti cijena nove većine“. 

Martina Glasnović je znala i prije dvije i pol godine, kada je odlučila pretrčati u HDZ-ovu i Kožićevu  skupštinsku većinu tko je Stjepan Kožić i HDZ. On je već tada bio pod istragom USKOKA i pod  sumnjom za ometanje istrage i davanje lažnog iskaza, zloporabu položaja i dr.., a danas je i “ponosni”  vlasnik USKOK-ove pravomoćne optužnice. Konačno, taj isti Kožić i HDZ su je početkom 2019. već  jednom smjenjivali sa mjesta ravnateljice JU „Zeleni prsten“. 

“Teško možemo vjerovati da su pravi  razlozi njezine ostavke oni koje navodi. Svatko tko imalo prati Županijsku politiku zna da je  ostavka Martine Glasnović jeftin trik, a sve kako ne bi bila smijenjena od strane Kožića i HDZ-a.  Drugo se nije moglo niti očekivati jer „Tko s HDZ-om tikve sadi o glavu mu se razbijaju!“,izjavio je Zmajlović. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater