radionica

Akcija "Poštujte naše znakove" održana ju najvećoj ličkoj osnovnoj školi

| Autor: Marin SMOLČIĆ
(Foto Marin Smolčić)

(Foto Marin Smolčić)


Postala je tradicija da se početkom svakog polugodišta u osnovnim školama Ličko-senjske županije organiziraju radionice na temu veće sigurnosti djece u prometu. Tako je danas holu Osnovne škole "Dr. Jure Turić" Gospić u organizaciji Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave ličko-senjske održana zanimljiva interaktivna radionica na temu "Poštujte naše znakove" namijenjena mlađim uzrastima.

Mališani su imali priliku čuti od službenika Službe prevencije Ravnateljstva policije najvažnije informacije i pravila ponašanja u prometu te su upoznali niz prometnih znakova.

Glumci Gradskog kazališta "Zorin dom" iz Karlovca izveli su predstavu "Kata i Nino na putu do škole" u kojoj su sudjelovali i gospićki učenici postavljajući pri tome razna pitanja i bili su dio igre. Ova radionica održana je povodom vrlo široke  nacionalne kampanje "Poštujte naše znakove" koja se provodi sukladno Nacionalnom planu sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2021.-2030., a cilj joj je educirati i osnažiti učenike nižih razreda osnovnih škola u smislu njihovog sigurnog sudjelovanja u prometu.


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater