upravo 

Sabor odbio oporbeni prijedlog da se raspusti. Grbin najavio prosvjede diljem zemlje 

| Autor: Glas Istre, Hina
(Foto: Screenshot / HRT)

(Foto: Screenshot / HRT)


Hrvatski sabor danas je, većinom glasova, odbio SDP-ov, odnosno oporbeni prijedlog da se raspusti i da se odmah raspišu izbori za novi, 11. saborski saziv.

Većina od 78 zastupnika odbila je raspuštanje Sabora, dok ih je 59 bilo za to. Suzdržanih nije bilo.

Klub zastupnika SDP-a ovaj je prijedlog uputio u proceduru koncem prošle godine, u jeku takozvane afere Mreža. Na red za glasovanje čekalo se više od dva mjeseca.

“Gospodo iz HDZ-a, vi ste najobičnije kukavice. Da niste, raspustili biste Sabor. Vašeg lopovluka je dosta i s ovog mjesta najavljujem da će se prosvjedi nastaviti. I to 23. ožujka, ali ne samo u Zagrebu nego u cijeloj zemlji. Građanima je dosta vašeg lopovluka i korupcije”, izjavio je SDP-ov Peđa Grbin, prenosi N1.

I Mostov zastupnik Nikola Grmoja prozvao je vladajuće za korupciju, ali se osvrnuo i na ilegalne migrante pa pozvao još jednom da se na granicu postavi vojska.

“Plenkovića zanima samo briselska karijera i zaštita vlastite kože. Ni koža hrvatskih građana ni hrvatski identitet, sve što je sveto provukli ste kroz blato”, rekao je Grmoja.

Zastupnica Danica Baričević (HDZ) prozvala je Mostovce štetočinama. “Nestajete na hrvatskoj sceni”, kazala je i dobila opomenu.

Kao i uvijek, nakon Grmoje se za repliku javio Hrvoje Zekanović pa dobio opomenu.

“Hrvatski birači jedva čekaju da dođu izbore i biraju Most. Samo vi se bojite Mosta u Vladi, ostali jedva čekaju. Neki će kad dođe taj dan oblačiti tople pidžame”, odgovorio je Grmoja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini