PRIMJER DRUGIMA

Evo tko je sve iz Vlade poslušao savjet i kupio državne obveznice, jedan je ministar iz džepa izvadio čak 100.000 eura

| Autor: Portal NoviList
(Foto: Pixsell / Novi list)

(Foto: Pixsell / Novi list)


Premijer Andrej Plenković u prošloj je godini u narodnu obveznicu uložio 30 tisuća svojih eura. Tvrdio je da je to sigurno ulaganje, čak i javno pozivao svoje ministre da i oni moraju uložiti kako bi svojim primjerom pokazali da se to isplati. Uz to, i on i supruga uložili su po  5000 eura uložili u trezorske zapise, javlja dnevnik.hr.

Najveću vjeru u državne obveznice svojim je primjerom pokazao Gordan Grlić Radman. Uložio je u njih čak 100 tisuća eura, njegova supruga još 70 tisuća. Zato što joj je posudio 100 tisuća eura, Republika Hrvatska nakon dvije godine Radmanu će povrh tih 100 tisuća platiti još 7300 eura za kamatu.

I u kućanstvu ministra financija znatno se ulaže u državu. Supruga Marka Primorca uložila je po 30 tisuća eura u narodne obveznice i trezorske zapise.

Dio ministara, baš kao i predsjednik Sabora, poslušao je premijera, pa su tako Davor Božinović, Tomo Medved, Nikolina Brnjac i Gordan Jandroković uložili po 1000 eura u narodnu obveznicu.

Vili Beroš i Anja Šimpraga uložili su pak po 500 eura, i to Beroš ne osobno, nego njegova supruga.

No jedan dio Vlade očito nije bio impresioniran premijerovim nagovorom. Prema posljednjim podacima Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Marin Piletić, Marija Vučković, Damir Habijan, Nina Obuljen Koržinek i Radovan Fuchs nisu u prošloj godini uložili ni u trezorske zapise ni u narodnu obveznicu.

Što se pak preostalih članova vlade tiče, a to su ministri Bačić, Butković, Malenica, Erlić i Anušić, objava njihovih imovinskih kartica još se čeka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater