SUDSKA ODLUKA

Iz zatvora pušteno na slobodu još 16 BBB-a: Od kolovoza su bili u 14 zatvora diljem Grčke

| Autor: Hina
(Snimio Marko Lukunic/Pixsell)

(Snimio Marko Lukunic/Pixsell)


Iz grčkih zatvora pušteno je na slobodu još 16 navijača Dinama, čime je ukupno oslobođeno 91 hrvatskih državljana, priopćilo je u srijedu Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

“Sukladno informacijama koje je zaprimilo Veleposlanstvo RH u Ateni, na slobodu je pušteno još 16 hrvatskih državljana što čini ukupni broj od 91 hrvatskog državljana puštenog na slobodu”, priopćio je MVEP.

Pripadnici Bad Blue Boysa (BBB) bili su u 14 zatvora diljem Grčke od kolovoza zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima grčkog AEK-a u kojima je poginuo jedan navijač atenskog kluba.

Kao i ostalima do sada i ovoj skupini ponuđena je te je i iskorištena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku, a putni list izdan je za jednu osobu, dodaje MVEP.

U priopćenju ministarstvo navodi da je ponuđena također i mogućnost izvršenja uplate jamčevine uz kasniji povrat, radi ubrzanja procedura, no takva ponuda nije iskorištena s obzirom da je jamčevina uplaćena putem odvjetnika navijača.

Početkom prosinca svi zatvoreni BBB-ovci bili su ispitani na sudu, a prema grčkim medijima bilo je podneseno ukupno 95 zahtjeva za puštanjem na slobodu.

MVEP u svom priopćenju dodaje da će vlada putem Veleposlanstva RH u Ateni i dalje pomagati hrvatskim državljanima i održavati komunikaciju na svim razinama s grčkim tijelima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini