GOSPIĆ

Otvoren Adventski luna park u Gospiću. Niti jaka bura nije mogla umanjiti oduševljenje djece

| Autor: Marin Smolčić
(Snimio Marin Smolčić / Novi list)

(Snimio Marin Smolčić / Novi list)


Još se u četvrtak navečer vidjelo kako se na glavnom gradskom Trgu Stjepana Radića priprema nešto pomalo neobično i veličanstveno. Tome su pridonijele tisuće sijalica,
deseci božićnih ukrasa, dva velika vrtuljka, kućice za podjelu slastica i napitaka, kao i velika pozornica.

Čak se obližnji park ogrnuo plaštom svjetiljki pa je svako stablo poprimilo poseban
izgled. U središtu ove svjetlosne rapsodije našla se fontana Vile Velebita čija dekoracija nikoga nije ostavila ravnodušnim.

U petak se u poslijepodnevnim satima vrijeme pogoršalo i jaka bura preuzela je „vodstvo“. Na glavnom trgu ipak se okupilo nekoliko stotina djece i njihovih roditelja da bi upili barem djelić ponuđenih adventskih sadržaja. U središtu pozornosti bio je vrtuljak koji je cijelo vrijeme imao pobornike koji su jahali lutke životinja, vozili kamione i luksuzna vozila.

Drugi su se prihvatili vlakića. Posjetiteljima je bila na raspolaganju velika kugla za fotografiranje, saonice Djeda Božićnjaka, ali i besplatna ponuda brojnih delicija.
Grad Gospić je kod jedne kućice dijelio sokove i čajeve za djecu, dok su se odrasli mogli poslužiti kavom i kuhanim vinom.

Ispred jedne kućice vilenjaci su pozivali promrzle posjetiitelje na tople fritule i netom pečene kekse i kolače. Svoj prodajni štand imala je Učenička zadruga „Ričina“ Osnovne škole Klanac- Pazarišta gdje se nudilo mnoštvo ukusno kreiranih blagdanskih
ukrasa i suvenira.

Onda se na pozornici pojavila grupa „Leteći odred“. Kako su rekli publici „donose tople pozdrave iz hladnog, ali neusporedivo toplijeg Osijeka“. Denis Dumančić i njegova ekipa odmah su suvereno zagospodarili pozornicom i izvodili svoje najprestižnije hitove. Šteta što je pri tome plesala najustrajnija publika jer su se mnogi skrivali od bure što je povećavala studen. „Onako iz ljubavi“!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini