ZASTUPNIK HDZ-A

Mažar: Most se stavio u interese Mađarske kontra interesa Hrvatske

| Autor: Novi list, Hina
(Snimio Hrvoje Jelavic / Pixsell)

(Snimio Hrvoje Jelavic / Pixsell)


Zastupnik HDZ-a Nikola Mažar poručio je u četvrtak, komentirajući najnovije poruke Nikole Grmoje u kojima se spominje Mađar, da se Most stavio u interese Mađarske nasuprot interesima Hrvatske te da se proteklih mjeseci vodi medijsko-koruptivna operacija rušenja Plenkovićeve Vlade.

„Sve je više informacija da je proteklih mjeseci vođena medijsko-koruptivna operacija rušenja Vlade Andreja Plenkovića. Sada je jasno da su akteri, osim bivšeg savjetnika Lovrinovića, i Nikola Grmoja i Mostovci.

Vidimo bezuspješan pokušaj bijega Mostovaca od ove afere, kao i govorenje da je Grmoja kao predsjednik Antikorupcijskog vijeća, bio upleten kako bi govorio istinu pada u vodu, jer je Grmoja ovdje aktivan član cjelokupne prepiske, jedan od aktera gdje vidimo da postoje indicije vezane za i koruptivne radnje, ali i obmanjivanje javnosti”, ocijenio je Nikola Mažar (HDZ).

Kako poruke sve više izlaze, Most, koji je poznat kao širitelj panike, kaosa i neprovjerenih informacija, ovdje ne samo da je iskoristio javnost i građane kako bi pod krinkom prokazivanja navodne afere ‘plin za cent’ i tvrdnji da premijer Plenković štiti neke aktere na energetskom polju sada se razotkrio skroz, ocijenio je.

„Zahvaljujući selektivnim informacijama koje su fabricirali i puštali kako bi se obračunavali s određenim privatnim interesima i sukobima unutar energetskog dijela, manipulirali informacijama i javnošću, stvarali su lažnu sliku kako bi prije svega srušili Vladu Andreja Plenkovića.

Ključno je, što je vidljivo iz današnjih objava, da su Mostovci zbog svoje mržnje prema HDZ-u i Plenkoviću spremni ne samo neprovjerene informacije fabricirati i modelirati kako bi manipulirali, nego su spremni ići i u borbu protiv nacionalnih interesa”, ustvrdio je.

U porukama se, kako je pojasnio, spominju Mađari u situaciji kada geostrateški položaj zbog agresije Rusije na Ukrajinu i ovisnosti Europe o ruskom plinu je takav da je Republika Hrvatska stvorila da zalihe plina budu stabilne, da sigurnost opskrbe plinom svih i javnih i privatnih poduzeća i zaštita hrvatskih građana bude na prvome mjestu.

Kada jačamo sebe, naglasio je, i kroz širenje LNG terminala i postajemo ne samo poveznica između SAD-a i zapadne Europe, postajemo sigurni.

Grmoja u porukama spominje kako će se ovaj razgovor s Mađarskom održati, što jasno i nedvosmisleno govori da se jedna politička opcija stavlja u interese strane države kontra interesa Republike Hrvatske, poručio je Mažar, dodavši da Most ne preže ni od čega ako je usmjereno protiv Vlade RH.

Dodao je i da se nikako ne može raditi paralela s Fimi Medijom i aferom Mreža, kao ni između HDZ-a toga vremena i sadašnjeg HDZ-a, prije svega zato što akteri ove afere nisu članovi HDZ-a nego su izvan HDZ-a, a cilj ove operacije i cilj ove afere je upravo bio HDZ.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum