premijer o bbb-ovcima

Vlada osuđuje sve incidente navijača, a policija obavlja vrlo zahtjevne zadatke

| Autor: Hina
(Snimio Robert Anić/Pixsell)

(Snimio Robert Anić/Pixsell)


Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak navečer da Vlada osuđuje sve incidente navijača i bilo kakve oblike divljaštva, te da hrvatska policija obavlja vrlo zahtjevne zadatke u vezi s tim.

Plenković je kazao da se se policija očitovala u vezi incidenta u zračnoj luci kad je skupina zatvorenih navijača stigla iz Grčke, te da ona obavlja zahtjevne zadaće od kojih je jedna održavanje javnog reda i mira na sportskim natjecanjima.

"Hrvatska policija se sigurno nikoga ne boji", odgovorio je Plenković na pitanje novinara. "Kako bi se bojali? Pa oni su prvi izloženi i postupaju već godinama", kazao je.

Odgovarajući na pitanje novinara ima li smisla mjera zabrane za osumnjičene navijače da idu na stadion Dinama budući će ta mjera biti donijeta tek za šest mjeseci, Plenković je kazao: Policija je takva, procjenjuje stupanj ugroze ili ozbiljnosti ponašanja pojedinih osoba, koje su, prema njihovim evidencijama, očite osobe koje inače čine određene prekršaje, eventualno čak i kriminalne elemente, prema tome, na njima je da podnesu inicijativu".

Prema pisanju medija, četvorica BBB-a koji su jučer privedeni u zračnoj luci Franjo Tuđman, danas su na prekršajnom sudu u Velikoj Gorici proglašeni krivima zbog posjedovanja pirotehnike. Oni su, kako doznaju mediji, zatečeni jučer u zračnoj luci s bengalkama koje su planirali zapaliti tijekom dočeka jedne od skupine osumnjičenih navijača koji su stigli iz Grčke u poslijepodnevnim satima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter