ličko-senjski laureati dobili nagrade 

Ličko-senjska županija je na putu novih uzleta u turističkoj ponudi

| Autor: Marin Smolčić
(Snimio: Marin Smolčić)

(Snimio: Marin Smolčić)


Ličko-senjski župan Ernest Petry primio je danas nagrađene laureate kojima je dodijeljena nagrada "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award" za 2023. godinu. U Ličko-senjskoj županiji nagradu su osvojili: Šampionska titula i Veliki zlatni suncokret u kategoriji Vinski turizam "Cissa" d.o.o. Boškinac, Zlatna povelja u kategoriji "Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru" Javna ustanova Park Prirode Velebit, srebrna povelja u kategoriji "Craft turizam" OPG Vlainić–Ivan Vlainić Perušić, posebno priznanje u kategoriji "Turistička seljačka gospodarstva" OPG Vukobratović i posebno priznanje u kategoriji "Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka "Agrovelebit" d.o.o. Župan Petry je uz čestitke dobitnicima ovih nagrada naglasio njihovu važnost u turističkoj prezentaciji Ličko-senjske županije.

-Čast nam je što je ove godine osvojeno pet nagrada s prostora ove županije. Iskreno vam čestitam na dugogodišnjem trudu koji je na ovaj način još jednom priznat, osobito zato što vi na ovaj način doprinosite brendiranju Ličko-senjske županije. Više o ovim nagradama zna direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević kojega molim da nam definira neke detalje jer je od samoga početka bio uključen u dodjelu nagrada i suncokreta, rekao je župan Petry.

Ivan Radošević naglasio je svoje zadovoljstvo što su ličko-senjski laureati dobili nagrade od šampionskih titula do posebnih priznanja.

-Mi smo u ovom projektu prisutni zadnjih sedam godina i cjelovito gledano ovo je do sada najveći uspjeh kojega smo postigli. To se dogodilo prvenstveno zahvaljujući vama koji radite i trudite se da vaši rezultati budu što bolji. Mi smo tu da vas pratimo i predlažemo za nagrade koje ste bez sumnje svakako zaslužili. Zato hvala vama svima koji na ovaj način činite najbolju promociju sadržaja u turizmu naše županije, zaključio je Ivan radošević, direktor TZ Ličko-senjske županije. Nakon pojedinačnih zahvala i izjava svih nagrađenih, novinarima se obratio župan Petry koji je istaknuo kako su svi nagrađeni uključeni u turističku ponudu, što svakako stvara dobre temelje za gastro-turizam.

-Cilj nam je da kao županija imamo jednu vrhunsku standardiziranu gastro-ponudu koja bi nas predstavljala u Ličko-senjskoj županiji. Takvu gastro-ponudu bismo usmjerili prema svima koji se bave turizmom. Tako bi netko ponudio vino, rakiju, namirnice, voće, povrće i detalje koji čine našu gastro-ponudu. Nas trenutno prate stručnjaci tr fakulteta: Veterinarski fakultet, Fakultet agronomije i Bio-tehnološki fakultet, napomenuo je župan Petry i dodao kako izvrsna suradnja s Vladom RH i svim resornim Ministarstvima rezultira aglomeracijom mnogih područja, uređenjem luka i pristaništa, uređivanjem nekoliko zaštićenih područja i izgradnjom brojnih sadržaja, a sve to s ciljem veće uključenosti Ličko-senjske županije u turističke tokove Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter