"ZIMSKA LJETNA"

U Opatiji otvorena nova Ledena čarolija, prvi klizači isprobali led

| Autor: Novi list
(Snimio Mateo Levak)

(Snimio Mateo Levak)


Ledena čarolija na Ljetnoj pozornici je otvorena, prvi klizači su isprobali popularno klizalište kraj mora, a svi koji su se okupili na svečanosti uz koju su kompletirani opatijski adventski sadržaji, mogli su uživati u vatrometu i prigodnom programu.

Na velikoj sceni Ljetne pozornice sve je bilo u duhu blagdana, borići su »okrunjeni«, a okupljene su pozdravili ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji je Ledenu čaroliju proglasio otvorenom.

Adventske kućice su tijekom novog izdanja »zimske ljetne« presložene i Ljetna pozornica je dobila preglednost i mogućnost da se sve izvođače koji će nastupati u idućim danima može pratiti puno bolje nego li je to bilo kod prošlogodišnjeg rasporeda. Novost je i to da se klizalište nije otvorilo uz nastup plesača na ledu već uz programe na bini.

– Ovogodišnje izdanje popularne manifestacije pamtit će se po tome što smo ga nastojali što je više moguće prilagoditi djeci i omogućiti najmlađima obilje sadržaja i zabave. Ledena čarolija će trajati sve do 7. siječnja i u danima koji su pred nama donijeti puno dobrih koncerata, zabavnih programa za djecu, kao i dječji doček Nove godine i plesnu silvestarsku noć.

Ono što su djeca od nas tražila, to smo im pokušali omogućiti, premda će i odrasli ovdje pronaći dosta toga za sebe i vjerujem da nikome neće biti dosadno – rekao je Ernie Gigante Dešković.

Na »daskama koje život znače« svoje su umijeće pokazala djeca i mladi. Nastupili su članovi Plesnog kluba Dance Queen iz Kastva i njihova solistica Mila Zdjelar, predškolci Limači Kastav sa svojim trenericama i baletna sekcija. Zatim su publiku zabavljali članovi Sakraboyski benda na harmonikama te u nastavku programa DJ-ica Mirilo s odabirom funky božićnih hitova.

Klizalište će tijekom zadnjeg mjeseca u godini i tijekom prvih dana iduće godine nuditi puno dobre zabave, a od sadržaja koji su najbliži treba istaknuti večerašnji, subotnji nastup Bonace u 19 sati te u nedjelju u 11 sati »Veselu bajku na ledu«, uz nastup Klizačkog kluba Medo iz Zagreba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter