PRIJAVA DORH-U

Vidović Krišto kazneno prijavila Šeksa za prijetnje: "Rekao mi je da je mnoge ušutkao i ubio…"

| Autor: Dražen Ciglenečki
(Snimili Patrik Macek / Marko Prpic Pixsell)

(Snimili Patrik Macek / Marko Prpic Pixsell)


Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto podnosi Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv pročelnika Savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimira Šeksa, bivšeg predsjednika Sabora.

U njoj navodi da joj je u srijedu u poslijepodnevnim satima on prišao u zagrebačkom restoranu Purger i, unoseći joj se u lice, vrijeđao je i upućivao joj prijetnje.

“Uz osobne uvrede rekao mi je da je on ‘mnoge osobno ušutkao i ubio’. Na moje pitanje je li se time hvali, odgovorio je da je ‘ponosan na njih’. Na moje izjave da je razgovor završen jer me napastuje i prijeti mi, on je nastavio s prijetnjama sve dok ga saborski zastupnik Josip Šarić nije odveo iz restorana. Osobno nemam nikakvog straha, ali vas upozoravam da ste dužni postupiti protiv nasilja i prijetnji vladajućih moćnika, jer Vladimir Šeks je savjetnik predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića, dakle osoba u najužem krugu političke moći te se njegove prijetnje moraju ozbiljno uzimati u obzir.

Potpuno je jasno da moja borba za pravednu, uređenu i europsku Hrvatsku nailazi na strah struktura kojima pripada Vladimir Šeks, što potvrđuje i opisana agresivnost te konkretne prijetnje nasiljem, a koju tijela državne vlasti moraju spriječiti”, napisala je predsjednica OIP-a u kaznenoj prijavi DORH-u, tvrdeći, znači, da je opisanom incidentu nazočio i HDZ-ov zastupnik Šarić, pomoćnik glavnog tajnika stranke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of