PLAN ZA DEGRADACIJU

Frani Barbariću će ipak biti zamrznuto članstvo u HDZ-u: "Plaća u HEP-u će mu biti 1.200 eura niža"

| Autor: Hina
(Snimila Emica Elveđi/Pixsell)

(Snimila Emica Elveđi/Pixsell)


Degradacija dojučerašnjeg predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića, za što je okidač bilo podizanje optužnice protiv njega zbog kaznenog djela protupravne gradnje, zaokružit će se, prema izvorima iz Vlade i HDZ-a, do kraja tjedna, piše u četvrtak Jutarnji list.

Od ponedjeljka, kažu, Barbarić niti formalno više neće imati nikakav ozbiljniji utjecaj u najvećoj državnoj tvrtki, ali ni u najvećoj HDZ-ovoj organizaciji.

Vlada je još u utorak na telefonskoj sjednici odlučila da Nadzornom odboru HEP-a šalje prijedlog za Barbarićevo razrješenje (u istoj rečenici navode prihvaćanje ostavke koju je podnio pošto je čuo da mu predstoji smjena), a istodobno se u HDZ-ovoj Gradskoj organizaciji Zagreb, u kojoj je Barbarić potpredsjednik, pokreće procedura njegova opoziva i zamrzavanja članstva u stranci sve do okončanja kaznenog postupka.

Nadzorni odbor HEP-a treba se sastati sutra kada će, kako to proizlazi iz do sada objavljenih informacija, očito prihvatiti Barbarićevu ostavku i ponuditi mu drugo radno mjesto u sustavu HEP-a sukladno njegovim kvalifikacijama.

Prema informacijama Jutarnjeg lista , to bi formalno trebalo biti mjesto stručnog suradnika, odnosno savjetnika u Upravi HEP-a.

Spekuliralo se da mu plaća ne bi trebala biti znatno manja od sadašnje, no tome nije baš tako jer bi s mjesečnih primanja od 3747,96 eura neto kao savjetnik u Upravi koju je do jučer vodio trebao pasti na iznos koji ne bi bio veći od 2.500 eura mjesečno, piše novinarka Jutarnjeg lista Ivanka Toma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini