premijer

Plenković najavio sporazum za maksimirski stadion: "Mislim da smo pronašli sveobuhvatno rješenje"

| Autor: Novi list
(Snimio: Davor Kovačević)

(Snimio: Davor Kovačević)


Premijer Andrej Plenković u srijedu je obilazio Varaždin, Krapinu i Prelog, a osvrnuo se i na goruća pitanja na tom području, jedno od njih je problem otpada u Brezju, na ulazu u Varaždin.

"Gradonačelnik je poslao apel da se riješi problem odlaganja otpada. Rekao sam da ćemo ga riješiti. U suradnji s gradom i županijom pronašli smo najbolje rješenje u kojem država financijski rješava cijeli taj problem da se makne taj otpad iz Varaždina", poručio je Plenković, prenosi Dnevnik.hr.

Rješenje za stadion na Maksimiru

Osim toga premijer se osvrnuo i na izjavu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića o tome da traži signal od Vlade kako bi se riješio problem na Jakuševcu.

"Problem Jakuševca nije od jučer. Odgovornost je na Zagrebu. Vlada surađuje sa svima i mi ćemo pomoći Gradu Zagrebu, siguran sam da ćemo zajedno naći rješenje.

To je vrlo kompleksno pitanje, u stalnoj smo komunikaciji", istaknuo je Plenković i dodao da će se u četvrtak na sjednici Vlade razgovarati o sporazumu Vlade i Zagrebačke nadbiskupije o rješenju problema Dinamovog stadiona.

"Mislim da smo pronašli sveobuhvatno rješenje", najavio je.

Nije moglo proći bez pitanja o Frani Barbariću i njegovom ostanku u HEP-u, na što je Plenković odgovorio: "On je i prije bio u HEP-u, on je djelatnik HEP-a".

"Izuzetno smo angažirani od kolovoza u vezi hrvatskih državljana u Grčkoj. Mi svoju zadaću ispunjavamo, a apel koji smo čuli, potvrda je svemu što radimo. Molio bih sve da se strpe još koji dan", poslao je poruku Plenković.

"Pokrovac uopće nije poljoprivrednik"

Premijer je prokomentirao i zabrinutost oko adventa i izvješća SOA-e.

"Što se toga tiče, vrijeme je budnosti. Vidjeli ste napad na njemačkog turista u Parizu. U kontekstu ruske agresije, terorističkog napada Hamasa i ostalog svi moramo biti budni i poruka povjerenice je išla za tim. Naše su službe budne", istaknuo je Plenković.

"Stvarnih razloga za prosvjed svinjogojaca nema, danas ih je 18 na punktovima. Moja je zadaća kao premijera ne da šutim, nego da jasno kažem da postojie ljudi čiji ciljevi nisu benigni pa ako se ponovi napad na instituciju vlasti kao 2020., da ne bi bilo pitanja da se ništa nije poduzelo.

Nisu to jako velike prijetnje, ali je važno upozoriti javnost da oni postoje, okupljaju se, nešto rade i da mi o tome nešto znamo. Što bi predsjednik Vlade trebao šutjeti i čekati da se ponovi Bezuk?

Nitko nije demantirao, nego samo filozofiraju. Ja upozoravam javnost, policiju, DORH da prate te situacije, da ne propuste postupati.

To nije državna tajna, to je fenomen u društvu. Sve to skupa je i umirilo ovaj prosvjed. Pokrovac se nameće kao vođa prosvjeda, a nije uopće poljoprivrednik", zaključio je premijer.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum