ZAHVALJUJUĆI STRUČNOJ SPREMI

Ne brinite, Paleka nije ostao bez posla. Novom direktoru bit će desna ruka

| Autor: Nikolina Lucić
(Snimio: Luka Jeličić)

(Snimio: Luka Jeličić)


Težak teret "omerte" stoji između javnosti i sudionika petodnevnog puta u New York, gdje se sredinom listopada u organizaciji Turističke zajednice Grada Zadra predstavljala eno–gastro ponuda Zadra i regije kolegama iz Amerike i turoperatorima. Put je to, koji je fotelje koštao Maria Paleku, bivšeg direktora Turističke zajednice Grada Zadra, koji je zbog vala nezadovoljstva podnio ostavku na poziciji direktora Zajednice.

Zadarski je list u više navrata pisao o detaljima puta u New York, te detaljno raščlanio i predstavio cjelokupni troškovnik puta, koji se popeo na skoro 70 tisuća eura. Prikazali su tako sve pojedinačne troškove organizacije, od puta i transfera, preko dnevnica, hotelskog smještaja i troška nabave autohtonih dalmatinskih namirnica.

Staro lice, nova pozicija

O tome je Zadarski list htio porazgovarati i s jednim od članova zadarske delegacije, zadarskim hotelijerom i ugostiteljem Erikom Pavinom, koji je u New Yorku boravio kao član klape "Niko", no Pavin ih je, nakon prvotnog dogovora o razgovoru o detaljima puta, njegovu učešću te 490 eura dnevnica koje je primio, odbio, kazavši kako je u razgovoru s prijateljima i obitelji odlučio ne istupiti u našem mediju, piše Zadarski list.

Još jedan krak ove "afere" uskoro se približava svom kraju, a to je natječaj za izbor novog direktora Turističke zajednice Grada Zadra, kojom kao v.d. trenutno predsjeda Jasna Ćurković, članica Turističkog vijeća TZG Zadar i članica uprave Falkensteiner hotela za Jugoistočnu Europu. Ovog je petka zadnji dan natječaja koji je trajao 30 dana.

Tkogod da na kraju bude izabran, kao desnu ruku u sektoru koordinacije u poslovima rukovođenja, planiranja i koordinacije projekata imat će Maria Paleku, koji je nakon ostavke na mjestu direktora zaposlen kao koordinator upravljanja i rukovođenja projektima u gradskoj turističkoj zajednici.

Prema odgovoru koji je Zadarski list dobio iz TZ-a, operativno će pomagati novom direktoru u djelokruga rada turističke zajednice, sudjelovati u stručnom radu zajednice, prikupljati i participirati u izradi odgovarajućih izvješća, surađivati s nadležnim i ostalim institucijama, obrađivati pojedina stručna pitanja i probleme iz djelokruga rada, obavljati poslove koordinacijske naravi iz djelokruga rada zajednice, primati stranke, odgovarati na upite i voditi korespondenciju.

Službeni auto i kartica u Palekinim rukama

A kako za njegovo imenovanje na novu poziciju unutar radne strukture Turističke zajednice nije bio raspisan javni natječaj, ili ga mi barem nismo našli na službenim stranicama, TZ smo upitali i je li u vremenu imenovanja na poziciju direktora Mariu Paleki u ugovoru bilo omogućeno da nakon isteka ugovora ili njegovog prijevremenog prekida bude raspodijeljen na drugu poziciju unutar Turističke zajednice, na što su nam odgovorili kako je na novu poziciju raspodijeljen uvažavajući njegovu stručnu spremu i kvalifikacije.

– Sukladno važećem Ugovoru o radu, radni odnos gospodina Maria Paleke je i dalje u tijeku iako je razriješen s funkcije direktora te je sukladno odredbama Zakona o radu raspoređen na drugo radno mjesto uvažavajući stručnu spremu i kvalifikacije, kazali su nam, a za kraj smo ih upitali i zašto Mario Paleka i dalje, iako je dao ostavku na poziciji direktora Turističke zajednice i dalje ima pravo korištenja službenoga automobila i kartice.

– Turističko vijeće TZ grada Zadra donijelo je odluku kako gospodin Mario Paleka može koristiti službeni automobil TZ grada Zadra do stupanja na dužnost novog direktora te je na istoj sjednici Turističkog vijeća donesena odluka o nastavku korištenja službene kartice TZ grada Zadra.

Od Turističke zajednice Zadarski list pokušao je saznati i koliko je prijava stiglo na njihovu adresu, no nisu im dali konkretan odgovor, kazavši kako će točne podatke imati tek sredinom sljedećeg tjedna. Ovdje valja istaknuti i kako su iz Zadarskog lista neslužbeno doznali da se kao mogući nasljednici Maria Paleke spominju Vanja Čvrljak, trenutni direktor Turističke zajednice Ravnih kotara i Meri Matešić Sičić, bivša predsjednica Uprave Turisthotela.

– S podatkom o finalnom broju pristiglih prijava na natječaj raspolagat ćemo sredinom idućeg tjedna. Naime, dana 8. prosinca je zadnji dan za podnošenje prijave na predmetni natječaj, no uvažaju se sve poslane prijave s datumom otpreme od dana 8. prosinca 2023., poručili su za Zadarski list iz TZ-a.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini