na površini od gotovo 6 tisuća kvadratnih metara

Dan grada Preloga, otvoreno suvremeno tematsko dječje igralište

| Autor: Hina
(Snimio Vjeran Žganjec Rogulja / Pixsell)

(Snimio Vjeran Žganjec Rogulja / Pixsell)


U međimurskom gradu Prelogu u srijedu je  u sklopu obilježavanja Dana grada, otvoreno dječje tematsko igralište koje na površini od gotovo 6 tisuća kvadratnih metara ima nekoliko atraktivnih cjelina koje oslikavaju povijesni razvoj grada, a projekt je vrijedan oko 300 tisuća eura.

Tematsko dječje igralište podijeljeno je u tri zone.

Dio koji imitira rijeku Dravu i akumulacijsko jezero Marin namijenjeno je djeci do treće godine života,  a druga zona, za djecu od tri do šest godina, obuhvaća gradske zidine i bedeme s pješčanikom i malim sajmištem. Treća zona igrališta je Preloška kula, koja svojim specifičnim oblikom i visinom od 5,5 metara dominira cijelom površinom, a namijenjena je djeci od 6 do 12 godina.

Igralište će  lokalnoj zajednici pružiti kvalitetan sadržaj na otvorenom koji će podržati razvoj djece i njihovu socijalizaciju, a sadržajno, funkcionalno i vizualno oplemenjuje prostor grada te na jedinstven način prožima povijesne i tradicijske elemente Preloga, rekao je gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

istaknuo je da je moderan pristup krajobraznom uređenju danas imperativ, kako bi animirali djecu za boravak na otvorenom.

„U dječjim vrtićima na području Preloga trenutno boravi 375 djece. Svu djecu želimo zbrinuli u vrtiću jer mi smo grad gospodarstva. Kod nas rade roditelji, djedovi i bake i mi moramo razmišljati kako o djeci, tako i o onima najstarijima", naglasio je Kolarek.

Dodao je da su Gradu Prelogu djeca prioritet i gradska uprava učinit će sve da im bude bolje, da imaju što zdraviji odgoj od ranog djetinjstva. "Moramo biti svjesni, nakon godinu, godinu i pol dana djeca će sigurno završiti u jaslicama, a onda dalje u vrtićkim skupinama i osnovnoj školi”, rekao je Kolarek.

Radove je izvodila hrvatska tvrtka Redox, a direktor razvoja Tomislav Lovrić istaknuo je da mališanima žele probuditi maštu i potaknuti njihovu kreativnost.

„Prateći sve nove tehnologije koje nam djecu odvode od igrališta i opstruiraju ih u socijalnom i kognitivnom razvoju, mi, kao hrvatski proizvođač specijalizirani za proizvodnju tematskih dječjih igrališta, želimo vratiti djecu na mjesto gdje prijateljstva i zabava počinju”, rekao je Lovrić.

U povodu Dana grada Preloga večeras će biti održana svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će, kako je najavljeno, sudjelovati predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum