PROCES U GRČKOJ

Prva skupina BBB-a izašla pred sud u Ateni: Teško da će biti pušteni prije Božića

| Autor: Novi List
(Snimio Marko Lukunić / Pixsell)

(Snimio Marko Lukunić / Pixsell)


Pod policijskom pratnjom prva skupina Bad Blue Boysa dovedena je pred suca istrage u Ateni. Nakon 120 dana koje su proveli u grčkim zatvorima počelo je ispitivanje stotinjak navijača Dinama, i to u novim okolnostima jer je višemjesečna istraga pokazala da na nožu kojim je ubijen navijač AEK-a nije pronađen njihov DNK. Ispitivanja će trajati tri dana, javlja HRT.

Mateja Ribičić javila se u Podnevni Dnevnik HRT-a. Rekla je da je za dio Bad Blue Boysa ispitivanje završeno.

– Njihovi odvjetnici rekli su da ih ispituju tri suca istrage. Ispitani su prvenstveno glede novih okolnosti – završene DNK analize. Odvjetnici su rekli i da za njihove branjenike nema dokaza da su krivi ni po jednoj točki optužnice – niti u vidu fotografija, snimki, poruka, niti DNK analize, rekla je.

– Glavni razlog za optimizam je to što moj klijent nije ni u čemu sudjelovao. Nema fotografija, nema dokaza. On je nogometni fan koji je došao u Grčku. Mladić koji s obitelji živi blizu Zagreba, imao je stabilan život, radio, s njim je bilo sve u redu. Ništa nije protiv njega, prema tome, ne znam zašto bi trebao ostati ovdje, rekao je Vassilis Karkazis, odvjetnik navijača BBB-a.

HRT-ova novinarka rekla je i kako odvjetnici nisu optimistični glede njihova puštanja na slobodu, bar ne prije Božića, i to zato što će sutra od 12 sati cjelokupno sudstvo biti u štrajku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater