kruh iz povrata

POGLEDAJTE VIDEO / Radnik Mlinara snimljen kako nogama pritišće kruh. "Nije bio za konzumaciju"

| Autor: Glas Istre
(Foto: Screenshot)

(Foto: Screenshot)


Radnik pekarske kompanije Mlinar snimljen je kako u kamionu staje na kruh koji se nalazi u košari i gazi ga nogama, piše Index.hr.

Radnik je, čini se, nogama pritiskao kruh kako bi na njega mogao postaviti drugu košaru s kruhom.

Video, koji možete pogledati ovdje, se vrlo brzo proširio društvenim mrežama uz opis: "Evo kako se jeftina radna snaga odnosi prema nama, dobar tek. MLINAR HRVATSKA". Prvo se, čini se, pojavio na TikToku, gdje je još uz video navedeno: "Radnik gazi kruh koji nas hrani.

Index je o ovome odmah poslao upit Mlinaru, iz kojeg su odgovorili kako je riječ o starom kruhu, koji nije bio namijenjen za konzumaciju, nego za odvoz u bioelektranu Energija Gradec, gdje se koristi kao sirovina za proizvodnju električne energije. 

Evo što su Indexu odgovorili iz Mlinara:

"Na društvenim mrežama pojavio se video na kojem zaposlenik Mlinara nogama pritišće stari kruh. Želimo dodatno i nedvosmisleno naglasiti da se radi o neprodanom kruhu s tržišta, koji je jednodnevan proizvod te se svakodnevno odvozi i nije namijenjen daljnjoj konzumaciji.

Kruh iz povrata se odvozi u bioelektranu Energija Gradec, gdje se koristi kao sirovina za proizvodnju električne energije te nikako nije namijenjen za daljnju upotrebu u ljudskoj prehrani. Sirovina se ne koristi ni za ljudsku ni za stočnu hranu, već isključivo za biomasu koja se koristi za proizvodnju električne energije.

Unatoč svemu, zaposlenik čiji je postupak snimljen u objavljenom videu je upozoren, s obzirom na to da je mimo pisanih procedura pokušao ubrzati proces prikupljanja kruha iz povrata koji se koristi kao sirovina za proizvodnju električne energije.

Naglašavamo da svi zaposlenici Mlinara prolaze obuke na radnom mjestu te grupne obuke o sigurnosti hrane i higijenskom minimumu (na hrvatskom ili engleskom jeziku). Sigurnost, kvaliteta proizvoda i zadovoljstvo kupca su nam na prvom mjestu, a uz to smo nositelji smo međunarodno priznatih certifikata za sigurnost hrane (HACCAP te IFS), čije se kritične točke redovito nadgledaju i kontroliraju internim i eksternim auditima", rekli su za Index iz Mlinara. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini