Ulaganje u mlade

HEP-ovu nagradu IMAM ŽICU! dobio 31 učenik osnovnih i srednjih škola

| Autor: Glas Istre
(Foto HEP)

(Foto HEP)


U sjedištu Hrvatske elektroprivrede održana je 29. dodjela Nagrade učenicima IMAM ŽICU!, koju HEP od 1995. godine dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za postignuća na području matematike i fizike, a od 2005. godine i učenicima strukovnih srednjih škola u području Elektrotehnika i računarstvo.

Uz predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića, nagrade su dobitnicima uručili izaslanik ministra znanosti i obrazovanja, ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja Momir Karin, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić te vršiteljica dužnosti ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje Daria Kurtić.

Dobitnici nagrade za školsku godinu 2022./2023. su svi učenici koji su osvojili prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike, javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike te osvajači prvih triju mjesta na natjecanjima učenika strukovnih škola iz područja Elektrotehnika i računarstvo, u kategorijama Elektrotehničke instalacije, Izrada programskih rješenja i Administracija IT sustava.

Nagradu u iznosu od 400 eura ove je godine dobio 31 učenik, koje je pripremalo 29 mentora. S ovogodišnjom dodjelom HEP je učenicima dodijelio ukupno 924 nagrade IMAM ŽICU!

"HEP kontinuirao podupire obrazovni sustav. Osim nagrade Imam žicu!, etablirala se i akcija Za naše male genijalce. Prošlog smo tjedna objavili popis novih 28 osnovnih škola u Hrvatskoj kojima ćemo u ovom ciklusu darovati nova računala. Također, ovih smo dana okončali nove natječaje za stipendiranje srednjoškolaca i studenata te smo na potpisivanje ponudili 47 ugovora.

HEP je stalno u potrazi na novim kvalitetnim radnicima. I zato bi nam bilo drago da netko od dobitnika naše nagrade izabere Hrvatsku elektroprivredu za mjesto gdje će započeti i razvijati svoju karijeru", poručio je nagrađenim učenicima Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede.

Nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovoran projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s obrazovnim sustavom te nagrađuje i potiče mlade na izvrsnost i razvoj u domeni prirodnih znanosti. HEP njime želi pomoći stvaranju baze stručnjaka koji će imati priliku zaposliti se i ostati u Hrvatskoj i tako se uključiti u razvoj hrvatskog gospodarstva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater