pridružuju se novi

Svinjogojci nastavili s blokadom državne ceste Đakovo - Našice

| Autor: Hina
(Snimio Borna Jakšić/Pixsell)

(Snimio Borna Jakšić/Pixsell)


Dio svinjogojaca s područja Đakovštine, koji su u ponedjeljak formirali prosvjedni punkt na ulazu u selo Potnjani kod Đakova, blokiravši promet na državnoj cesti Đakovo - Našice, nastavio je prosvjedovati, a pridružili su im se i novi.

Prema riječima organizatora prosvjeda na tom punktu, svinjogojca iz Potnjana Ivice Backa, člana Stožera za obranu hrvatskog sela i Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje, promet na tom pravcu i dalje blokira oko 40 traktora koji su na cesti od jučer, ostavljeni su tu i preko noći, a danas im se pridružuju i novi.

"Pratimo današnju situaciju vezanu za to hoće li se predstavnici Ministarstva poljoprivrede odazvati na razgovor i kako potom odluče Stožer i naš Sindikat – tako ćemo postupiti", kaže Backo.

Osim što traže svinjokolju za svoje, zdrave svinje, zahtjevi prosvjednika odnose se i na kategorizaciju uzgojnih objekata.

"Nismo protiv kategorizacije, ali ne preko koljena, ne preko noći zbog čega se narod opire, nego da se ona provodi na postupan način, uz sufinanciranje troškova", ističe Backo.

Ovisno o ishodu poziva na sastanak predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, sazvanom za danas u podne, ovisi i hoće li Stožer radikalizirati prosvjedne aktivnosti na terenu, pa i organizator prosvjednog punkta u Potnjanima Ivica Backo kaže da bi ta radikalizacija mogla otvoriti nove prosvjedne točke kod Donjeg Miholjca ili Valpova, u Baranji, kao i Lici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of