u nedjelju paljenje prve adventske svijeće

Rijeka će u novu godinu ući s Gibonnijem

| Autor: Hina
(Snimio Sanjin Ilić)

(Snimio Sanjin Ilić)


Rijeka Advent započet će prve adventske nedjelje, 2. prosinca, paljenjem gradske blagdanske rasvjete i prigodnim programom u središtu grada, a bogat program kulminirat će dočekom Nove godine na Korzu, na kojemu će pjevati i okupljene u novu godinu uvesti Gibonni.

Rijeka Advent će se, ove godine u organizaciji Grada Rijeke, do 7. siječnja održavati na Trgu Riječke rezolucije, Korzu, u Art kvartu te na Trsatskom kaštelu.

Najavljeno je to na konferenciji za novinare na kojoj je gradonačelnik Marko Filipović rekao kako vjeruje da će na Rijeka Adventu svatko moći pronaći nešto za sebe.

Uz okićeno šire područje središta grada bit će prigodna ugostiteljska i druga ponuda na kućicama na Korzu, a na Trgu Riječke rezolucije ponuđena jela riječkih ugostitelja, kuhano vino i drugi napitci te delikatese.

Tu je i tradicionalno klizalište uz more Morska pahuljica te blagdansko izdanje Riječkog tunela.

Filipović je pozvao sve da nadolazeće blagdanske dane provedu na Rijeka Adventu te da u dobrom raspoloženju i zabavi obilježe kraj još jedne godine.

Uz gradonačelnika, ovogodišnji Rijeka Advent najavili su direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, predstavnica Adventiranja na Rezoluciji i lokacije Korzo Iva Sušlić, predstavnik Adventa na Gradini Vedran Babić i drugi

Nakon nekoliko uspješnih izdanja Adventa na Trgu Riječke rezolucije nastavlja se program Adventiranje na Rezoluciji. Na trgu će biti postavljene kućice, svjetlosne dekoracije i photo corneri,  punktovi na kojima će se moći kušati razne delicije.

Poštanski ured Djeda Mraza počinje s radom 3., a bit će otvoren do 31. prosinca. Mališani će moći predati svoja pisma sa željama te se provozati Veselim vlakićem i fotografirati na Klupici božićnih uspomena.

Sedmo izdanje Adventa na Gradini, uz nekoliko kilometara lampica i dekoracija i ručno izrađene jaslice, donijet će i gurmansku ponudu, zabavu i atraktivne sadržaje za sve uzraste.

I ove godine bit će održana humanitarna akcija “Kuglice dobrih želja," a prikupljeni novac bit će doniran udruzi Uzor čije djelovanje obuhvaća psihosocijalnu podršku ženama i djeci koji su pretrpjeli obiteljsko nasilje.

Tradicionalni božićni koncert „Božić je judi“ bit će 26. prosinca, u  Katedrali sv. Vida, a u božićnim programima sudjelovat će i kulturne ustanove - HNK Ivana pl. Zajca, Gradska knjižnica, Art-kino, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Gradsko kazalište lutaka, Muzej grada Rijeke, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, HKD na Sušaku te Astronomski centar.


Podijeli: Facebook Twiter