IZRUČENJE TEMELJEM TJERALICE

Nakon uhićenja u Turskoj osumnjičeni narkobos Petrak deportiran i nalazi se u splitskom zatvoru

| Autor: Hina, Novi list
Nenad Petrak (Foto: Twitter)

Nenad Petrak (Foto: Twitter)


Nenad Petrak (43), navodni narkobos nedavno uhićen u Turskoj, u utorak je deportiran i zatvoren u splitskom zatvoru na Bilicama, temeljem tjeralice splitskog Županijskog državnog odvjetništva u drugom postupku.

Na izravan upit Hini su u Ministarstvu pravosuđa potvrdili da je “u zatvorski sustav zaprimljena osoba lišena slobode temeljem naloga za izdavanjem tjeralice Županijskog državnog odvjetništva u Splitu”.

Ističu i da sukladno Zakonu o izvršavanju kazne zatvora podaci o tijeku izvršavanja kazne zatvora predstavljaju službenu i profesionalnu tajnu.

Petraka je turska policija uhitila prije desetak dana u Istanbulu, a policija ga sumnjiči da za sudjelovanje u međunarodnom narkokartelu koji drogu prebacuje iz Južne Amerike u Europu. Policija je ranije izvijestila da je uhićenje hrvatskog narkobosa uslijedilo nakon uhićenja 21 njegovog suradnika u listopadu 2023.

Petraku je istražni zatvor određen zbog sumnje u ozljeđivanje Josipa Čubelića u travnju ove godine na splitskim Skalicama.

Tijekom sljedećih dana trebao bi biti ispitan u državnom odvjetništvu u vezi pucnjave na Čubelića, a očekuje ga i ispitivanje u Uskoku zbog sumnje da je osnovao zločinačku organizaciju za šverc velikih količina droge.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom