bogata ponuda

Novinara britanskog The Sun-a i mađarskog influensera oduševio Nin

| Autor: Glas Istre
(Foto TZG Nin)

(Foto TZG Nin)


Pripreme promidžbene aktivnosti starohrvatskog kraljevskog grada Nina u punom su jeku za narednu 2024., a tome će u bitno pridonijeti novinari s britanskog i mađarskog tržišta.  Nin je bio domaćin gospodinu Jacobu Lewisu, novinaru visokotiražne britanske dnevne novine The Sun, te istoga dana gospodinu Szelba Christian Georges mađarskom influenseru.

Kao što je već poznati grad Nin nalazi se u društvu odabranih svjetskih brendova unutar umjetničkog albuma Strive for Perfection: The Platinum Jubilee Edition gdje je predstavljen člankom pod nazivom Jewel in the crown, pa je englesko tržište zanimljivo Ninu kao što i turisti s tog tržišta pokazuju interes za prirodnim pješčanim plažama koje se u Ninu i Ninskoj rivijeri nalaze.

Gospodin Lewis koji piše za britanski The Sun posebno proučava temu obiteljskog turizma i to mladih obitelji s malom djecom. Tijekom svog boravka posjetio je Muzej ninskih starina, Solanu Nin, Kraljičinu plažu, te razgledao starogradsku jezgru Nina na povijesnom otočiću.

Tijekom posjeta grada Nina u pratnji gospodina Lewisa bila je supruga i jednogodišnja kćer. Novinar nije krio oduševljene Kraljičinom plažom posebno se osvrnuo na čistoću plaže i prekrasnim pogledom na Velebit.

Ujedno je bio iznenađen što se na plaži nalazilo još tako puno kupača s obzirom na kraj rujna.

Istoga dana je Nin posjetio mađarski influenser Szelba Christian Georges koji ima blog imena Cooky_hivatalos. Autor je sadržaja na Instagram i Facebook profilu naziva Cooky gdje bilježi preko 200.000 pratitelja na svakom profilu.

Tijekom boravka u Ninu s gospodinom Szelba u pratnji je bila supruga Szecsi Debora koja također uređuje digitalni sadržaj, te dvoje djece od četiri i pet godina. Tijekom posjeta Ninu iskazao je interes za posjet Muzeja ninskih starina, Solane Nin, a posebno je bio zadovoljan posjetom Kraljičine plaže gdje je odlučio s obitelji provesti dio popodneva i čekati zalazak sunca.

Navedena studijska putovanja organizirana su u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Turističkom zajednicom Zadarske županije, a motiv dolaska novinara je bio s naglaskom na obiteljski turizam što je idealna prilika za jačanje brenda mikro destinacije i Nin rivijere s Pričom o pješčanim plažama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater